Σάββατο, 8 Αυγούστου, 2020

Η ΠΕΕΓΕΠ εξηγείται περί της μελέτης για το Πάρκο

peegepΗ «Πανελλήνια Ένωση Επαγγελματιών Γεωτεχνικών και Επιχειρήσεων Πρασίνου» ήρθε αιφνιδίως με έμφαση στο τοπικό προσκήνιο μετά τη γνωστοποίηση από τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ανατροπή Τώρα» κ. Δημήτρη Τραπεζιώτη πως πρότεινε (η ΠΕΕΓΕΠ) να εκπονήσει δωρεάν τη μελέτη για την ανάπλαση του Πάρκου.
Ο τρόπος ωστόσο με τον οποίο δημοσιοποιήθηκε η πρόταση και η διαχείριση της υπόθεσης από την πλευρά Τραπεζιώτη (αφενός στο δημοτικό συμβούλιο και αφετέρου με ανακοίνωση του) προκάλεσε ερωτήματα αλλά και την αντίδραση της δημοτικής αρχής.
Η ΠΕΕΓΕΠ ευλόγως θεώρησε σκόπιμο να καταθέσει τη δική της άποψη για το ζήτημα και σήμερα εξέδωσε ανακοίνωση. Σύμφωνα με αυτή η πρόταση επισήμως κατατέθηκε στο δήμο Αγρινίου την 21η Νοεμβρίου, ημέρα άλλωστε που συνεδρίασε το δημοτικό συμβούλιο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΕΕΓΕΠ :
Απάντηση – Διευκρίνηση σχετικά με τη μελέτη για το Πάρκο Αγρινίο Με ευκαιρία τη συζήτηση που έχει προκύψει στο Αγρίνιο, σχετικά με την επιστολή γραπτής εκδήλωσης ενδιαφέροντος της Π.Ε.Ε.Γ.Ε.Π., οφείλουμε να αποσαφηνίσουμε ότι:
1. H Ένωσή μας ουδεμία σχέση έχει με ουδεμία δημοτική παράταξη της πόλης του Αγρινίου. Το έγγραφό μας (με αριθ. πρωτ.: 1022 / 21.11.2016) κοινοποιήθηκε αρμοδίως στο Δήμο Αγρινίου. Για το περιεχόμενο του προαναφερόμενου εγγράφου, υπήρξε προφορική και γραπτή ενημέρωση από μέλος της Ένωσης σε όσα εκ των μελών του δημοτικού συμβουλίου έχουν δείξει σχετικό ενδιαφέρον, προκειμένου να γνωστοποιηθεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αγρινίου, στις 21 Νοεμβρίου 2016.
2. Η Ένωση κατέθεσε πρόταση στους πολίτες του Αγρινίου – που συμμετείχαν στην ημερίδα δράσης ενημέρωσης της Ανοιχτής Συνέλευσης για την Προστασία και Αναζωογόννηση του Παπαστράτειου Δημοτικού Πάρκου Αγρινίου, ήδη από τις 8 Δεκεμβρίου 2013 – σχετικά με την πρόθεσή της να αναλάβει αφιλοκερδώς τη διαχειριστική μελέτη του Πάρκου Αγρινίου. Όπως επίσης, η σχετική πρόταση διατυπώθηκε προφορικά από το μέλος της Ένωσης κ. Δημήτρη Γερονίκο στο Δήμαρχο Αγρινίου κ. Γιώργο Παπαναστασίου, το Σεπτέμβριο του 2014, κατά τη διάρκεια της συνάντησης του δημάρχου με μέλη της Ανοιχτής Συνέλευσης για την Προστασία και Αναζωογόνηση του Παπαστράτειου Δημοτικού Πάρκου Αγρινίου. Συνάντηση η οποία πραγματοποιήθηκε στην παλιά αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου (Δημαρχείο Αγρινίου).
3. Η αποστολή του εγγράφου τρεις φορές τη Δευτέρα 21.11.2016 στο Δήμο Αγρινίου, οφείλεται σε τεχνικό λάθος εκ μέρους της Ένωσης. Οπωσδήποτε, ως τελική μορφή χρειάζεται να λαμβάνεται η τελευταία αποστολή, όπου διευκρινίζεται με σαφή τρόπο ότι αποτελεί την ορθή επανάληψη του εγγράφου.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.