Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου, 2021

Πέφτουν οι υπογραφές για έρευνες πετρελαίου στην Αιτωλοακαρνανία

Πέφτουν οι υπογραφές για έρευνες πετρελαίου στην Αιτωλοακαρνανία

CACHE_650X650_1_365823Τους δύο επιλεγέντες αιτούντες για τα οικόπεδα της Δυτικής Ελλάδας, καλεί σύμφωνα με πληροφορίες την ερχόμενη εβδομάδα το υπουργείο Ενέργειας προκειμένου να πέσουν οι τελικές υπογραφές στις συμβάσεις παραχώρησης. Συγκεκριμένα ΕΛΠΕ και Energean αναμένεται να υπογράψουν τις συμβάσεις που βρίσκονται σε εκκρεμότητα για αρκετό χρονικό διάστημα την ερχόμενη Πέμπτη 25 του μήνα.
Θυμίζουμε ότι πρόκειται για τις τρεις περιοχές στη Δυτική Ελλάδα και ειδικότερα τις περιοχές Άρτα- Πρέβεζα και Βορειοδυτική Πελοπόννησος, που παραχωρείται για έρευνα και εκμετάλλευση στα Ελληνικά Πετρέλαια και την περιοχή Αιτωλοακαρνανία που παραχωρείται στην Energean.
Οι παραχωρήσεις γίνονται μετά από το διαγωνισμό που ξεκίνησε από εκδήλωση ενδιαφέροντος της ιταλικής Enel την άνοιξη του 2014, η οποία ωστόσο στην πορεία αποσύρθηκε από τη διαδικασία. Το Φεβρουάριου του 2016 ο διαγωνισμός ολοκληρώθηκε με την επιλογή των Ελληνικών Πετρελαίων (Άρτα – Πρέβεζα και ΒΔ Πελοπόννησος) και της Energean (Αιτωλοακαρνανία).
Υπενθυμίζεται εξάλλου ότι η συμφωνία farm in που υπέγραψε η Energean με την ισπανική Repsol εκτός από την παραχώρηση των Ιωαννίνων περιλαμβάνει και την παραχώρηση της Αιτωλοακαρνανίας.

http://www.pelop.gr/?

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.