Δευτέρα, 21 Ιουνίου, 2021

Ο Θεοδόσης Πελεγρίνης στο Αγρίνιο

Ο Θεοδόσης Πελεγρίνης στο Αγρίνιο

O υποψήφιος ευρωβουλευτής Θεοδόσης Πελεγρίνης, καθηγητής φιλοσοφίας και πρώην πρύτανης του ΕΚΠΑ, θα τιμήσει το Αγρίνιο στη γιορτή του πολιούχου Αγίου Χριστοφόρου

Γράφει ο Παναγιώτης Δρέλλιας*

Την Πέμπτη, 9 Μαΐου 2019, ο καθηγητής φιλοσοφίας και πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδόσης Πελεγρίνης, που είναι υποψήφιος για το Ευρωκοινοβούλιο με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ,  θα επισκεφθεί την πόλη του Αγρινίου με την ευκαιρία των εορταστικών εκδηλώσεων για τον Άγιο Χριστόφορο. Στα πλαίσια της επίσκεψης θα δώσει συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΧΕΛΩΟΣ TV, θα συναντήσει και θα συνομιλήσει με  κατοίκους της Αιτωλοακαρνανίας και θα  παραστεί στη λιτανεία, τιμώντας μια μέρα με βαθύ θρησκευτικό και ηθικό περιεχόμενο για την περιοχή μας.          

Ο Θεοδόσης Πελεγρίνης, σημαντικός σύγχρονος φιλόσοφος συνιστά μια αναγεννησιακή προσωπικότητα που  εκφράζεται δημιουργικά τόσο με την  ακαδημαϊκή διδασκαλία και το συγγραφικό έργο  όσο και με την θεατρική πράξη, με σκοπό  την εναρμόνιση Τέχνης-Φιλοσοφίας. Εκτός από τα πανεπιστημιακά του καθήκοντα παρουσίασε εκπομπές στη δημόσια τηλεόραση και ραδιοφωνία  σχετικά με τη φιλοσοφία και τον ευρωπαϊκό πολιτισμό,  ήταν διοργανωτής πολλών συνεδρίων και έχει γράψει αρκετά βιβλία («Το Λεξικό της Φιλοσοφίας»/εκδ. Ελληνικά Γράμματα-2004 και «Οι πέντε εποχές της Φιλοσοφίας»/εκδ. Ελληνικά Γράμματα-1998 συνιστούν κείμενα σταθμούς στη βιβλιογραφία μας). Οι πολιτικές τους απόψεις  για τις επικείμενες ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου συνοψίζονται στην πρόσφατη δήλωσή του στα Μέσα Ενημέρωσης:«…όλες οι οργανώσεις και οι προσωπικότητες που συμμετέχουν στην προσπάθεια της Προοδευτικής Συμμαχίας έχουν μια κοινή στόχευση: το όραμα της Ευρώπης που στηρίζεται στην Δημοκρατία και τον Διάλογο αφενός και στην Αλληλεγγύη και την Μέριμνα για τα αδύναμα στρώματα της κοινωνίας, αφετέρου…».

*panagd@otenet.gr (Μαθηματικός-ΦΠΨ-ΜΔΕ Φιλοσοφίας)

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.