Κυριακή, 11 Απριλίου, 2021

Με πέντε κρούσματα στον χάρτη του ΕΟΔΥ η Αιτωλοακαρνανία

Με πέντε κρούσματα στον χάρτη του ΕΟΔΥ η Αιτωλοακαρνανία

Τα στοιχεία που παρουσιάζονται αφορούν περιστατικά από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από το νέο κορωνοϊό (COVID19), με βάση τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και καταγραφεί μέχρι τις 15 Απριλίου 2020 (ώρα 15:00). H Αιτωλοακαρνανία βρίσκεται πλέον στο χάρτη μετά και τα πέντε κρούσματα στην περιοχή του Αιτωλικού και των Οινιάδων.

Μέχρι τώρα τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Αιτωλοακαρνανία αφορούν τον γιατρό που νοσηλεύεται στο Ρίο, δυο γυναίκες που εργάζονταν ως καθαρίστριες, την ηλικιωμένη που φέρεται να μετέδωσε τη νόσο στο γιατρό και μια ανιψιά της. Η ηλικιωμένη που νόσησε από τον ιο, βρίσκεται σε φάση “αποδρομής” της νόσου.

Τα νέα επιβεβαιωμένα εργαστηριακά κρούσματα της νόσου είναι 22. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 21921 (ημερήσια μεταβολή +1.0%), εκ των οποίων 56.4% άνδρες. Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 1, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 102 θάνατοι. Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 73 έτη.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 72 (79.2% άνδρες).

Η ημερήσια κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι η ακόλουθη (η γραμμή παριστάνει την συνολική, αθροιστική κατανομή των κρουσμάτων).

Από το σύνολο των 2192 κρουσμάτων, 559 (25.5%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 899 (41.0%) είναι σχετιζόμενα βμε ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση.

Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 49 έτη (εύρος 0 έως 102 ετών), ενώ η μέση ηλικία των θανάτων είναι 74 έτη (εύρος 39 έως 95 ετών). Η ηλικιακή κατανομή των (α) συνολικών κρουσμάτων, (β) των περιστατικών που κατέληξαν σε θάνατο και (γ) των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, είναι η ακόλουθη:

Γεωγραφική διασπορά

Ο χάρτης αποτυπώνει τη γεωγραφική κατανομή των συνολικών κρουσμάτων COVID-19 ανά Περιφερειακή Ενότητα της χώρας, με βάση την δηλωθείσα διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του ασθενούς.

Η διαχρονική εξέλιξη των συνολικών κρουσμάτων και συνολικού αριθμού των θανάτων ασθενών COVID-19 παρουσιάζεται στο ακόλουθο διάγραμμα (σε λογαριθμική κλίμακα).

Δείγματα που έχουν ελεγχθεί στα συνεργαζόμενα με τον ΕΟΔΥ εργαστήρια: Από την 1η Ιανουαρίου 2020 μέχρι σήμερα, στα εργαστήρια που διενεργούν ελέγχους για τον νέο κορωνοϊό (SARS-CoV-2) και που δηλώνουν συστηματικά στον ΕΟΔΥ το σύνολο των δειγμάτων που ελέγχουν (θετικά και αρνητικά), έχουν συνολικά ελεγχθεί 47389 κλινικά δείγματα, εκ των οποίων τα 2809 (5.9%) ήταν θετικά στον κορωνοϊό.

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.