Σάββατο, 25 Ιουνίου, 2022

Πέντε λόγοι για τους οποίους πρέπει να κάνετε συντήρηση στον λέβητα αερίου σας

Πέντε λόγοι για τους οποίους πρέπει να κάνετε συντήρηση στον λέβητα αερίου σας

Εάν θερμαίνετε το σπίτι σας και το ζεστό νερό μέσω ενός λέβητα αερίου, είναι πολύ σημαντικό να πραγματοποιείτε συντήρηση του λέβητα απαραίτητα  μια φορά το χρνο.

Ποιοι είναι οι λόγοι που είναι απαραίτητη μια συντήρηση;

1 Το νούμερο ένα και το πιο σημαντικό από όλα είναι η ασφάλεια. Όλοι οι επιτοίχιοι λέβητες αερίου παράγουν προϊόντα καύσης που διαχέονται μέσω ενός καπναγωγού που συνδέεται με τον λέβητα. Όταν εκτελείται το ετήσιο σέρβις του λέβητα, ο καπναγωγός επιθεωρείται και ελέγχεται για διαρροή προϊόντων.

Όλοι γνωρίζουμε πόσο επικίνδυνο είναι το μονοξείδιο του άνθρακα, δεν μπορείτε να το μυρίσετε ή να το δείτε, αλλά θα μπορούσε να είναι απειλητικό για τη ζωή, επομένως το σημείο  καύσης του λέβητα είναι ένα πολύ σημαντικό μέρος της συντήρησης.

2 Όταν εκτελείται το ετήσιο σέρβις του λέβητα, ο μηχανικός διενεργεί δοκιμή καύσης με αναλυτή αερίου, αυτό θα δώσει μια ανάγνωση του τρόπου με τον οποίο ο λέβητας καίει αέριο, αυτό ελέγχεται σε σχέση με τις τεχνικές προδιαγραφές του λέβητα, εάν χρειαστούν προσαρμογές, μπορεί να πραγματοποιηθούν.

Οι περισσότεροι λέβητες αερίου έχουν πλέον σχεδιαστεί για να είναι πολύ αποδοτικοί και να εξοικονομούν χρήματα σε σχέση με άλλους τρόπους θέρμανσης, όπως για παράδειγμα οι λέβητες πετρελαίου, αλλά ένας λέβητας αερίου που θα μείνει χωρίς συντήρηση θα σας κοστίσει τελικά περισσότερο η λειτουργία του και τελικά  θα χρειαστείτε νέο λέβητα αερίου.

3 Πολλοί λέβητες είναι πλέον λέβητες συμπύκνωσης υψηλής απόδοσης και παράγουν συμπύκνωση.

Μέσα στον λέβητα υπάρχει ένα σημείο συμπύκνωσης. Αυτό το σημείο πρέπει να καθαριστεί και να ελεγχθεί. Ο λόγος για τον οποίο πρέπει να ελεγχθεί το σημείο συμπύκνωσης και ο σωλήνας είναι ότι είναι μέρος της καύσης του λέβητα, εάν υπάρχει μικρή διαρροή εντός, θα μπορούσε να διαρρεύσει μονοξείδιο του άνθρακα στο δωμάτιο ή όπου βρίσκεται ο λέβητας.

4 Πραγματοποιούνται επίσης πολλές άλλες δοκιμές, αυτές περιλαμβάνουν τον έλεγχο της παροχής αερίου, του εξαερισμού, εάν χρειάζεται,  για να βεβαιωθείτε ότι συμμορφώνεται με τις προδιαγραφές σωστής λειτουργίας του. Γενικά πραγματοποιείται έλεγχος του λέβητα για τυχόν κρυφές βλάβες ώστε να λειτουργεί όπως έχει σχεδιαστεί.

5 Εάν ο λέβητας αερίου σας έχει εγγύηση, τότε για να διατηρήσετε την εγγύηση έγκυρη, θα πρέπει να κάνετε ετήσιο σέρβις του λέβητα. Μόνο ένας εγγεγραμμένος τεχνικός ασφαλείας αερίου που είναι πιστοποιημένος μπορεί να πραγματοποιήσει το σέρβις.

Όταν εγκαταστάθηκε ο λέβητας σας, συνοδεύτηκε από ένα βιβλίο αναφοράς, αυτό το βιβλίο έχει μια ενότητα ιστορικού σέρβις και πρέπει να συμπληρωθεί με υπογραφή και ημερομηνία κατά την πραγματοποίηση ενός σέρβις. Εάν δεν κάνετε σέρβις στον λέβητά σας, δεν σας παρέχετε καμία εγγύηση.
Το να πραγματοποιείτε ετήσια συντήρηση στο λέβητα αερίου εξαρτάται αποκλειστικά από εσάς, δεν υπάρχουν ακόμη κανονισμοί, αλλά η ασφάλεια είναι ο πιο σημαντικός άγραφος κανόνας.

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.