Κυριακή, 17 Ιανουαρίου, 2021

Πέντε πρόστιμα για μετακινήσεις εκτός νομού βεβαίωσε η Διεύθυνση Ακαρνανίας

Πέντε πρόστιμα για μετακινήσεις εκτός νομού βεβαίωσε η Διεύθυνση Ακαρνανίας

Αν και οι αυστηροί περιορισμοί στην κυκλοφορία των πολιτών έχουν αρθεί και πλέον δεν είναι αναγκαία τα γραπτά ή ψηφιακά διαπιστευτήρια για τις μετακινήσεις,κάτι τέτοιο δε συνεπάγεται με το τέλος των ελέγχων από τις αρχές για πιθανές παραβάσεις.

«Καμπάνα» 5.000 επιβλήθηκε χθες σε 45χρονο ιδιοκτήτη ουζερί, ο οποίος και βρέθηκε να λειτουργεί κανονικά το κατάστημά του.

Ακόμη, σε ισχύ βρίσκονται περιορισμοί σε ορισμένες περιπτώσεις μετακινήσεων.

Χθες, Τρίτη, από αστυνομικούς υπηρεσιών της Διεύθυνσης  Ακαρνανίας βεβαιώθηκαν πέντε παραβάσεις και επιβλήθηκαν αντίστοιχα διοικητικά  πρόστιμα, ύψους 150 ευρώ, για μετακινήσεις εκτός νομού.

Υπενθυμίζεται, ότι για 12 ακόμη μέρες, μέχρι και τις 18 Μαΐου η μετακίνηση από νομό σε νομό επιτρέπεται μόνο για συγκεκριμένα πρόσωπα και σκοπούς. Αναλυτικά, ελεύθερα μετακινούνται:

-Μέλη της Κυβέρνησης, Υφυπουργούς, Γενικούς Γραμματείς, Ειδικούς Γραμματείς και Υπηρεσιακούς Γραμματείς, βουλευτές, δημάρχους, Αντιδημάρχους, Περιφερειάρχες, Αντιπεριφερειάρχες και συντονιστές αποκεντρωμένων διοικήσεων για μετακινήσεις που αφορούν στην άσκηση των καθηκόντων τους

-Όσους υπηρετούν στα σώματα ασφαλείας και τις ένοπλες δυνάμεις

-Το ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό, το διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό του Υπουργείου Υγείας και των αρμόδιων φορέων προστασίας και παροχής υπηρεσιών υγείας

-Το εξουσιοδοτημένο προσωπικό της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για την εκπλήρωση των καθηκόντων τους.

Από το μέτρο της απαγόρευσης εξαιρούνται μετακινήσεις των πολιτών για τους ακόλουθους περιοριστικά αναφερόμενους λόγους:

α) Μετάβαση από και προς την εργασία, που πιστοποιείται με σχετική έγγραφη βεβαίωση του εργοδότη ή άλλα κατάλληλα έγγραφα ή, εφόσον πρόκειται για αυτοαπασχολούμενο, με έγγραφη δήλωση του ιδίου.

β) Μετακίνηση για λόγους υγείας που πιστοποιείται με σχετική ιατρική βεβαίωση.

γ) Μετάβαση σε τελετή (π.χ. κηδεία συγγενών πρώτου ή δευτέρου βαθμού) που πιστοποιείται με έγγραφη δήλωση του πολίτη.

δ) Μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, που πιστοποιείται με έγγραφη δήλωση του πολίτη.

ε) Εφάπαξ μετάβαση στον τόπο της μόνιμης κατοικίας που πιστοποιείται με Βεβαίωση Κατοικίας Ειδικής Χρήσης που λαμβάνεται ατελώς από τον ιστότοπο https:// www.aade.gr/bebaiosi-katoikias-eidikis-hrisis, ή με αντίγραφο της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος Ε1.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.