Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου, 2021

Πέντε συλλήψεις μετά το μπλόκο στην Κάτω Βασιλική σε μεταφορά 65 μεταναστών

Πέντε συλλήψεις μετά το μπλόκο στην Κάτω Βασιλική σε μεταφορά 65 μεταναστών

Nέο μπλόκο σε μεταφορά μεταναστών έβαλαν οι αρχές μετά από επιχείρηση στη θαλάσσια περιοχή της Κάτω Βασιλικής.  Πρόκειται για την τρίτη αντίστοιχη υπόθεση στην περιοχή σε διάστημα 40 ημερών

Ειδικότερα, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών έλαβε χώρα  συντονισμένη  επιχείρηση  της αρμόδιας Διεύθυνσης Ασφαλείας  και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πατρών και του Γραφείου Ασφάλειας του Λιμεναρχείου Μεσολογγίου.

Στα πλαίσια της εντοπίστηκε από περιπολικό σκάφος της Λιμενικής Αρχής Πατρών, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στη θαλάσσια περιοχή Κάτω Βασιλικής Αιτωλοακαρνανίας, ύποπτο σκάφος σημαίας Ουκρανίας, φέρον το διακριτικό SOYUZ, αγνώστων λοιπών στοιχείων, με  65 αλλοδαπούς επιβαίνοντες.

Στο πλαίσιο της  επιχείρησης, συνελήφθησαν οι τρεις  αλλοδαποί χειριστές του, ηλικίας 32, 30 και 27 ετών, φερόμενοι ως διακινητές των υπολοίπων και με την κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης.

Επίσης, συνελήφθησαν ένας 36χρονος ημεδαπός και ένας 37χρονος αλλοδαπός, οδηγός και συνοδηγός Φ/Γ οχήματος, με το οποίο οι ως   αλλοδαποί μεταφέρθηκαν στο σημείο όπου τους ανέμενε το σκάφος προς επιβίβαση, το οποίο οδηγήθηκε με τη συνοδεία του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στο λιμένα Πατρών.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πατρών, που διενεργεί την προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκε το εν λόγω σκάφος, το Φ/Γ όχημα, έξι   κινητά τηλέφωνα,   συσκευή δορυφορικής πλοήγησης (GPS) και το χρηματικό ποσό των  1.200,00€ .

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.