Τρίτη, 28 Ιουνίου, 2022

Πένθος στον δήμο Θέρμου για τον Μητροπολίτη Κοσμά, κλειστές αύριο οι υπηρεσίες

Πένθος στον δήμο Θέρμου για τον Μητροπολίτη Κοσμά, κλειστές αύριο οι υπηρεσίες

Το Δημοτικό Συμβούλιο Θέρμου, μετά το άγγελμα της Εκδημίας του Μητροπολίτη Αιτωλίας & Ακαρνανίας Κοσμά, συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2022 και ώρα 15.00 και, κατόπιν εισήγησης του Δημάρχου κ. Κωνσταντάρα Σπυρίδωνα.

Το δημοτικό συμβούλιο εξέδωσε Ψήφισμα με το οποίο ομόφωνα αποφασίζει:

«Εκφράζει τη βαθιά θλίψη του για την εκδημία του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κυρού Κοσμά, ο οποίος μάς άφησε ως παρακαταθήκη το παράδειγμά του της φιλαγιότητας και της σεμνότητας.

Να κηρυχθεί ως ημέρα πένθους για τον Δήμο Θέρμου η ημέρα της εξοδίου ακολουθίας του και να παραμείνουν κλειστές οι υπηρεσίες του Δήμου κατά την ημέρα αυτή σε ένδειξη πένθους, τιμής και αναγνώρισης της προσφοράς του, καθώς και λόγω του ότι η γη του Δήμου Θέρμου θα είναι αυτή όπου θα αναπαυθεί ο σεπτός Ποιμενάρχης, αφού, σύμφωνα με εκφρασθείσα σχετική επιθυμία του, η ταφή του θα γίνει στην Ιερά Μονή της Μυρτιάς.

Να παραστεί ο Δήμαρχος στην Αρχιερατική Εξόδιο Ακολουθία.

Να εκφραστούν τα ειλικρινή συλλυπητήρια του Δημάρχου και των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου στην Εκκλησία της Ελλάδας, στην Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας και στους οικείους του.

Να αποδοθεί το παρόν Ψήφισμα στην Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας και στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδας.

Να αναρτηθεί το παρόν Ψήφισμα στην Ιστοσελίδα του Δήμου Θέρμου».

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.