Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου, 2020

Περδικάκι: Το χωριό με την απέραντη θέα

perdikaki thea
Στα 740 μέτρα υψόμετρο, στον ορεινό Βάλτο, είναι χτισμένο το χωριό Περδικάκι.

Όπως δείχνουν και οι φωτογραφίες, το παραδοσιακό χωριό είναι χτισμένο μέσα σε ένα καταπράσινο τοπίο, κάτω από τις κορυφογραμμές της Μηλιάς και του Μητσέλιου, που αποτελούν συνέχεια της Πίνδου.

Το μάτι χάνεται μέσα στις κατάφυτες πλαγιές των βουνών, ενώ αν περιηγηθείτε σε αυτά, σίγουρα θα συναντήσετε και πολλά άγρια ζώα, όπως ζαρκάδια και άγρια άλογα.

Σημείο συνάντησης όλες τις εποχές του χρόνου, ντόπιων και επισκεπτών, δεν είναι άλλο από την γραφική πλατεία με τη βρύση και τα αιωνόβια δέντρα.

Όσοι επισκέπτονται χωριό έχουν να λένε για τους καλούς και φιλόξενους κατοίκους του, που είναι πρόθυμοι να σε ξεναγήσουν αλλά και να σου μιλήσουν για την ιστορία του.

Έχει ενδιαφέρον: Οι κάτοικοι της περιοχής αγαπούν τις παραδόσεις και για αυτό, ανά διαστήματα, διοργανώνουν μεγάλα πανηγύρια. Ο Σύλλογος Σαρακατσάνων Βάλτου, όπως διαβάζουμε στις τοπικές ιστοσελίδες, διοργανώνει ανταμώματα με παραδοσιακή μουσική και φυσικά ντόπια εδέσματα.

Τι να δοκιμάσουμε: Οι κάτοικοι μας συνιστούν ανεπιφύλακτα να δοκιμάσουμε τα φρέσκα κρέατα του χωριού, τις παραδοσιακές πίτες, και τα χειροποίητα αλλαντικά. Τα ψητοπωλεία της περιοχής, όσοι τα επισκέφτηκαν, τα λάτρεψαν.

Φωτογραφίες: facebook.com/Περδικάκι-Βάλτου-Αιτνιας-πάλαι-Σακαρέτσι-250691711672352/

Πηγή: mariailiaki.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.