Τετάρτη, 29 Ιουνίου, 2022

Περήφανη η Παπαγεωργίου για το φεστιβάλ που η «Ανατροπή Τώρα» χαρακτήρισε παρωχημένο

Περήφανη η Παπαγεωργίου για το φεστιβάλ που η «Ανατροπή Τώρα» χαρακτήρισε παρωχημένο

PAR_enarxifestival_0916 (1)Δήλωση της Αντιδήμαρχου Πολιτισμού και Πρόεδρου της ΚΕΔΑ, κυρίας Μαρία Παπαγεωργίου, με αφορμή τη λήξη του Διεθνούς Φεστιβάλ Παραδοσιακών χορών έδωσε στη δημοσιότητα η δημοτική αρχή Αγρινίου.
Προφανώς δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως η δήλωση δημοσιοποιείται λίγες ώρες μετά τα βέλη που η αντιδήμαρχος δέχτηκε από την παράταξη Τραπεζιώτη που την κάλεσε «να αναλάβει τις ευθύνες της και να αναγνωρίσει τη μέχρι τώρα αποτυχία της ως υπεύθυνη σε έναν ευαίσθητο και νευραλγικό τομέα» . Η «Ανατροπή Τώρα» εξάλλου επέκρινε με απόλυτο τρόπο το διεθνές φεστιβάλ χαρακτηρίζοντας το ως “παρωχημένη και χωρίς καμιά έμπνευση, φαντασία ή πρωτοτυπία δράση, καθότι μιμείται μια παρελθούσα πολιτιστική δραστηριότητα η οποία έληξε το 2009”.
Αναλυτικά η κυρία Παπαγεωργίου αναφέρει: «Το Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών, η γιορτή της λαϊκής πολιτιστικής παράδοσης ,ολοκλήρωσε με επιτυχία το πρόγραμμά του.
Το Αγρίνιο αποχαιρέτησε τους δεκάδες χορευτές που ήρθαν στην πόλη και μας ταξίδεψαν στα μονοπάτια της λαϊκής τους παράδοσης. Θέλω να τους ευχαριστήσω που με περισσό ζήλο και πάθος χόρεψαν για τους Αγρινιώτες. Τόσο η τελετή έναρξης, οι παράλληλες εκδηλώσεις στις Δημοτικές Κοινότητες αλλά και η τελετή λήξης στη Λίμνη Τριχωνίδα ήταν υπέροχες βραδιές που ενθουσίασαν μικρούς και μεγάλους και κέρδισαν τις εντυπώσεις.
Η μεγάλη ανταπόκριση των δημοτών μας υποχρεώνει να συνεχίσουμε την προσπάθεια. Δεν σας κρύβω ότι ονειρευόμαστε ένα ακόμη μεγαλύτερο Φεστιβάλ και θα δουλέψουμε εντατικά γι αυτό .Άλλωστε η πολιτιστική κληρονομιά και η λαϊκή παράδοση αποτελούσαν διαχρονικά πηγή έμπνευσης και δημιουργίας για όλες τις γενιές.
Προσωπικά αισθάνομαι την υποχρέωση να ευχαριστήσω για μια ακόμα φορά όλους όσους εργάσθηκαν για το επιτυχημένο αποτέλεσμα. Τους συνεργάτες μου στην ΚΕΔΑ για την άριστη συνεργασία στην διοργάνωση του Φεστιβάλ. Πολύτιμη υπήρξε, και σε αυτή την διοργάνωση, η προσφορά των δεκάδων εθελοντών του Δήμου Αγρινίου υπό την καθοδήγηση της κ. Ανθούλας Μακρή. Ξεχωριστή η παρουσία της κ. ΄Εβελυν Α. Τριανταφύλλου που ανέλαβε εθελοντικά την παρουσίαση του Φεστιβάλ.
Θέλω τέλος να ευχαριστήσω όλα τα χορευτικά τμήματα του Δήμου Αγρινίου».

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.