Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου, 2021

Περιφέρεια: Επιταχύνεται η διαδικασία αδειοδότησης της τουριστικής επένδυσης στο Βαρκό

Περιφέρεια: Επιταχύνεται η διαδικασία αδειοδότησης της τουριστικής επένδυσης στο Βαρκό

Επιταχύνεται η διαδικασία για την αδειοδότηση της στρατηγικής τουριστικής επένδυσης  «Varko Bay Resort» των 107 εκ. ευρώ στην Αιτωλοακαρνανία, στην περιοχή της Παλαίρου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του agrinionews.gr , η Επιτροπή Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας , έδωσε το «πράσινο φως» για τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ), κάνοντας δεκτή την εισήγηση του αρμόδιου αντιπεριφερειάρχη Λάμπρου Δημητρογιάννη .

Η ΣΜΠΕ είναι απαραίτητη για να προχωρήσει το Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικής Επένδυσης (ΕΣΧΑΣΕ) για την περιοχή στην οποία θα λάβει χώρα το επενδυτικό έργο.
Το έργο αφορά τη δημιουργία σύνθετου τουριστικού καταλύματος σε έκταση 182 στρεμμάτων, στη θέση Βαρκό, του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας Αιτωλοακαρνανίας, συνολικής δυναμικότητας 580 κλινών.

Περιλαμβάνει τη δημιουργία νέου ξενοδοχείου 5 αστέρων, δυναμικότητας 121 δωματίων καθώς και 43 τουριστικές (επιπλωμένες) κατοικίες. Συνολικά η μονάδα θα είναι 6 αστέρων.

Προβλέπεται, μεταξύ άλλων, να δημιουργηθούν επίσης μαρίνα με δυνατότητα ελλιμενισμού έως 29 σκαφών, spa καθώς και ελικοδρόμιο / πεδίο προσγείωσης.Το spa θα δημιουργηθεί σε περιοχή της έκτασης που υφίσταται μια φυσική κοιλότητα και θα είναι υπόσκαφο.

Γύρω από το spa θα αναπτυχθούν οι ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις, δημιουργώντας μια υποενότητα δωματίων στο βόρειο τμήμα της έκτασης.

Κατά τη φάση της κατασκευής θα δημιουργηθούν 100 θέσεις εργασίας ενώ κατά τη διάρκεια της λειτουργίας θα δημιουργηθούν 30 θέσεις μόνιμης και 320 θέσεις εποχιακής εργασίας.
H επένδυση έχει υπαχθεί στο καθεστώς των Στρατηγικών Επενδύσεων ήδη από τον Ιούλιο του 2020, ανέρχεται σε 107,4 εκ. ευρώ και φορέας της είναι η εταιρεία RND Investments Greece.

Αξίζει να τονιστεί ότι το τελευταίο διάστημα υπήρξαν συνεχείς επαφές μεταξύ στελεχών του Υπουργείο Ανάπτυξης και των Περιφερειάρχη Ν.Φαρμάκη και αντιπεριφερειάρχη Λ.Δημητρογιάννη, ώστε να μην χαθεί γραφειοκρατικός χρόνος από τη μία και από την άλλη να διασφαλιστούν οι απαραίτητες προϋποθέσεις που θα συνεισφέρουν στη βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής.

Η επένδυση μετά την έγκριση της Περιφέρειας αναμένεται να λάβει Προεδρικό Διάταγμα το επόμενο διάστημα, ώστε να ξεκινήσει η υλοποίηση στο κατασκευαστικό σκέλος.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.