Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου, 2021

Η Περιφέρεια σε Διεθνές Συνέδριο για την Αειφόρο Ανάπτυξη και τη διαχείριση του νερού

Η Περιφέρεια  σε Διεθνές Συνέδριο για την Αειφόρο Ανάπτυξη και τη διαχείριση του νερού

Τις νέες πολιτικές που αφορούν τη διαχείριση του νερού και της ενέργειας, είχε την ευκαιρία να συζητήσει ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας και περιβάλλοντος Νικόλαος Μπαλαμπάνης, ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, στο Διεθνές Συνέδριο για την Αειφόρο Ανάπτυξη που διεξήχθη στην Βαρκελώνη την Τρίτη 30 Οκτωβρίου.

Σκοπός του Συνεδρίου, το οποίο εφέτος διοργανώθηκε από την Κυβέρνηση της Καταλονίας, ήταν η προώθηση της διάταξης του 2030 που αφορά την επίτευξη των στόχων βιώσιμης ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών, με εστίαση σε ζητήματα διαχείρισης νερού, ενέργειας και περιβαλλοντικής υποστήριξης γύρω από τη Μεσόγειο.

«Το Συνέδριο μας παρείχε μια καλή ευκαιρία να ενημερωθούμε για τις τρέχουσες στρατηγικές και τις πολιτικές, ώστε να υπερβούμε την πρόκληση της έλλειψης νερού στην περιοχή της Μεσογείου», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης, ο οποίος ανέφερε ακόμα ότι το νερό και η ενέργεια είναι ζωτικής σημασίας για την τρέχουσα και μελλοντική ανάπτυξη της Μεσογείου.

«Προωθώντας την κυκλική οικονομία και την περιφερειακή συνεργασία, προωθούμε παράλληλα τον μακροπρόθεσμο στόχο για μία περιφερειακή κοινότητα νερού και ενέργειας» επεσήμανε ο κ. Μπαλαμπάνης, τονίζοντας ότι η συγκεκριμένη δράση δίνει έμφαση στα προβλήματα νερού και στην έρευνα για την ανάπτυξη αποδοτικότερων τρόπων διαχείρισης του πολύτιμου αυτού αγαθού, ειδικότερα σε μια περίοδο ευρείας μεταβλητότητας κλίματος και προοδευτικής μείωσης των υδάτινων πόρων.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.