Σάββατο, 31 Οκτωβρίου, 2020

Περιφερειάρχη ή Κομματάρχη θα εκλέξουμε στη Δυτική Ελλάδα;

Toυ Παναγιώτη Κατσούλη 

Η μάχη του σταυρού ολοκληρώθηκε. Μαζί της τελείωσε και το πρώτο ημίχρονο του πολιτικού ζητήματος της χώρας με νίκη της ΝΔ. Το τελικό αποτέλεσμα της αναμέτρησης θα το μάθουμε την 7η Ιουλίου.
Απομένει το διακυβευμα στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, το οποίο αφορά τις ζωές όλων μας. Μια σημαντική του πλευρά  περιέγραψε με περίσσεια υποκρισία ο ίδιος ο κ. Φαρμάκης προχθές. Σε ανάρτηση του ο εκλεκτός της ΝΔ στην περιφέρεια έγραψε: “Ο δρόμος προς το μέλλον έχει πολλά χρώματα”.
Πράγματι ο δρόμος του παρόντος και του μέλλοντος είναι πολύχρωμος, γιατί η ίδια η κοινωνία των πολιτών δεν εκφράζεται και δεν χωρά σ’ ένα χρώμα. Μόνο που αυτός που τώρα θυμήθηκε την “πολυχρωμία”, μέχρι χθες “φορούσε” μόνο ένα χρώμα, αυτό  του απόλυτου γαλάζιου, και κατήγγειλε τον Απόστολο Κατσιφάρα γιατί αποδέχθηκε την υποστήριξη διαφορετικών πολιτικών “χρωμάτων”!
Τώρα του υπέδειξαν να φορέσει “πολύχρωμο” πολιτικό κουστούμι μιας χρήσης, μήπως και αλιευσει ψήφους εν όψει του β γύρου. Την επομένη θα προβαρει ξανά εκείνο το κουστούμι που φορούσε σε όλη του την πολιτική διαδρομή, ως γνήσιο τέκνο του συγκεκριμένου κομματικού σωλήνα.
Τις αρνητικές συνέπειες τις γνωρίζουμε και το έργο έχει δυστυχώς ξαναπαιχτεί. Ημέτεροι καικομματικοι παράγοντες θα αλωνιζουν στην περιφέρεια υπό  το μαύρο πέπλο της αδιαφανειαςμε κλειστές τις πόρτες για όλους τους άλλους πολιτες που δεν θα ανήκουν στη γαλάζιαπαράταξη. Αυτό θα αποτελέσει και το μοναδικό ουσιαστικό  στοιχείο του “Όλα από την αρχή”, το οποίο αποτελεί το έμβλημα της συγκεκριμένης παράταξης.
Αν αυτή θα είναι η επιλογή των πολιτών της Δυτικής Ελλάδας, ενδεχόμενο που το θεωρώ ως μη ρεαλιστικό, τότε αντί της εντιμότητας, του πολιτικού πλουραλισμού και της χρηστής διαχείρισης, θα πιούμε όλοι μας το “φαρμάκι” της κομματοκρατιας και θα επιστρέψουμε σε εποχές που δεν ταιριάζουν στη σύγχρονη Ελλάδα και στο νέο ρόλο που θα πρέπει να εχει η περιφέρεια σε αυτή.
Όσο για το κριτήριο της εντοπιότητας που κάποιοι έντεχνα προβάλλουν για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, το θεωρώ ανάξιο σχολιασμού και προσβλητικό της νοημοσύνης ημών των ντόπιων Αιτωλοακαρνάνων.
Η τελική επιλογή είναι στα χέρια μας, οφείλουμε δε να θυμόμαστε πως “ουδέν λάθος αναγνωρίζεται μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου”….
*Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος
Πρώην Δήμαρχος Μεσολογγίου

Θέματα που ενδιαφέρουν

7 Σχόλια

 1. ΓΟΧ

  κύριε Κατσούλη, μην ανησυχείς καθόλου για το διακύβευμα στη Δυτική Ελλάδα.
  Είτε ο φίλος σου ο Κατσιφάρας εκλεγεί (ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ), είτε ο Φαρμάκης (ΝΔ) δεν θα αλλάξει τίποτε.
  Κομματικοί είναι και οι δυο τους!
  Από πάνω έως κάτω!

  Υ.Γ. Νομίζω κι ο Κατσιφάρας έκανε δήλωση για προοδευτική συμμαχία και τα σχετικά. Δεν την διάβασες;

 2. megas

  polykommatikos o katsifaras………….opoy fysaei o anemos……………..alla mhn mas koynaei kai to daxtylo….poli den paei?

 3. Ανώνυμος

  ΚΑΙ ΤΙ ΚΟΜΜΑΤΑΡΧΗΣ…… ΕΑΝ ΕΚΛΕΓΕΙ ΘΑ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΣΤΟΥ ΜΝΗΜΗΣ ΔΕΞΙΑ ΤΩΝ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΩΝ !! CHRISTOS

 4. ιεροψάλτης

  Αχ, κύριε Κατσούλη, σού χάλασε την υπερκομματική σούπα η σημερινή ανακοίνωση του “ανεξάρτητου” Κατσιφάρα που χωρίζει τους πολίτες σε κακούς δεξιούς και καλούς αριστερούς.
  Συννενοηθείτε μεταξύ σας, όταν γράφετε άρθρα.

 5. Ανώνυμος

  Όσο οι κρυφοφασίστες του ΠΑΣΟΚ, με τα «ΔΕΞΙΑ» στοιχεία της Ν.Δ. που συνεργάζονται από το 1988, όπου και ξεπουλήθηκαν στην Αιτωλοακαρνανία, για να εξοντώσουν τους Κουμουνιστές της Δυτικής Ελλάδας, κάτι σαν την 21 Απριλίου 1967, πάντα θα κυβερνάνε καθεστωτικοί και φασιστοειδή στοιχεία, φορώντας την μάσκα του σοσιαλιστή και του δημοκράτη. Το μεγαλύτερο έγκλημα που η Αιτωλοακαρνανία είναι στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Είναι η μοναδική ευκαιρία να «δοκιμάσουμε» και ένα άλλο μείγμα, και ας μην ανήκουμε ιδεολογικά σε αυτόν τον χώρο, ΌΛΟΙ ΟΙ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΕΣ. Αλλά δυστυχώς για άλλη μια φορά οι «κομματάρχες» που δεν θέλουν άλλους «κομματάρχες» ξαναχτυπούν. « Διαίρει και βασίλευε», γιατί δεν έχουμε την Δημοκρατική συναίσθηση, ότι μπορούμε και εμείς κάποια στιγμή, να συνυπάρχουμε με άλλους ιδεολογικούς χώρους. Αλλά θα πρέπει πάντα οι άλλοι να συνυπάρχουν με εμάς. ΌΤΑΝ ΥΠΆΡΧΕΙ ΈΛΛΕΙΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΉΣ ΠΑΙΔΕΊΑΣ, ΚΑΙ ΑΠΌ ΕΚΠΡΟΣΏΠΟΥΣ, ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΌ ΤΟΥ ΤΌΠΟΥ, ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΉΣΟΥΜΕ ΠΟΤΈ ΜΠΡΟΣΤΆ

 6. ΗΝΙΟΧΟΣ

  Φίλε Ανώνυμος 31/05/2019 at 8:13 ΠΜ
  Δεν έχεις καταλάβει ότι το Μεσολόγγι και το Αγρίνιο είναι σε διαμάχη. Αν ο Κος Φαρμάκης ήταν από το Μεσολόγγι, δεν θα τα έγραφε αυτά ο εν λόγο «Κύριος». Ευτυχώς που το Μεσολόγγι στην Ηρωική Έξοδο, δεν είχε τέτοιους σημερινούς «προσκυνημένους», γιατί αντιλαμβάνεσαι τι θα είχε γίνει. Για την Ηρωική Έξοδο του Μεσολογγίου, ήρθαν Έλληνες από όλη την Στερεά Ελλάδα και την Ήπειρο και εμείς εδώ στην Αιτωλοακαρνανία, δεν μπορούμε να μαζευτούμε να κάνουμε την Ηρωική έξοδο από την Π.Δ.Ε. Αρκούμαστε να είμαστε τα καλά σκυλάκια, με τα κόκκαλα που απομένουν από την Πάτρα, και να κάνουμε χαρούλες στα απέναντι «αφεντικά», για να έχουμε αγάπη και στοργή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.