Δευτέρα, 1 Μαρτίου, 2021

Όταν ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας ρώτησε εργαζόμενες αν τις ενδιαφέρουν οι ταινίες του Σειρηνάκη

Όταν ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας ρώτησε εργαζόμενες αν τις ενδιαφέρουν οι ταινίες του Σειρηνάκη

Κανένας Σεφερλής Πολλές και αρνητικές αντιδράσεις προκάλεσε το σεξιστικό και καθόλου πετυχημένο χιούμορ που επιχείρησε να κάνει ο Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος κατάφερε να αναφέρει τη βιομηχανία του πορνό στην πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση της Περιφέρειας αφήνοντας τους πάντες σύξυλους. Με αφορμή την κατασκευή κινηματογραφικών στούντιο στη Θεσσαλονίκη ο εκπρόσωπος των στούντιο ξεκίνησε το κακό αστείο, ζητώντας από τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας να μεσολαβήσει ώστε όλες οι γυναίκες της Διεύθυνσης να λάβουν μέρος στις κινηματογραφικές παραγωγές, επειδή προφανώς τα κρύα αστεία των γιορτών δεν περιορίζονται στα οικογενειακά τραπέζια πλέον. Ο Απόστολος Τζιτζικώστας όμως τελειοποίησε την υψηλή τέχνη του cringe ρωτώντας τις εργαζόμενες αστειευόμενος “Τι είδους ταινία, προσέξτε τι θα πείτε, άκουσα ότι από τις πρώτες ταινίες που θα γυριστούν θα είναι του Σειρηνάκη, σας ενδιαφέρει;”. Του Σειρηνάκη, επειδή γυρίζει τσόντες και ο Μάρκος Σεφερλής λογικά αισθάνεται περήφανος στην τοποθεσία Δελφινάριο.

Οι εργαζόμενες γέλασαν με το αστείο, εικάζουμε για να μην κλάψουν και το περιστατικό έγινε viral, προκαλώντας σωρεία αντιδράσεων. Σίγουρα ήταν μια κακή στιγμή για όλους (ο εκπρόσωπος των στούντιο ας πούμε δεν πρέπει να ένιωσε πάρα πολύ περήφανος), αλλά είναι αδύνατον να μην σταθεί κανείς στο σεξιστικό κομμάτι του συγκεκριμένου επικοινωνιακού ναυαγίου. Δεν είμαστε (ευτυχώς) μέσα στο μυαλό του περιφερειάρχη, αλλά δεν γίνεται να μην αναρωτηθούμε για το συνειρμό ταινίες – γυναίκες – τσόντα και την προβληματική του αλληλουχία, ούτε για το πόσο συμφιλιωμένοι είμαστε όλοι με τα απαράδεκτα καλαμπούρια του είδους, ώστε όταν είμαστε παρόντες σε αυτά γελάμε, όπως οι γυναίκες του περιστατικού, με αμηχανία, αντί να μείνουμε με το σαγόνι στο πάτωμα.

Στη συνέχεια ο Απόστολος Τζιτζικώστας ζήτησε συγνώμη, δηλώνοντας «Ατυχέστατη και τελείως λάθος η αναφορά μου προς τις εργαζόμενες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με τρόπο που ούτε με εκφράζει, ούτε με χαρακτηρίζει, για οποιαδήποτε γυναίκα. Για αυτό και η συγγνώμη μου είναι απολύτως ξεκάθαρη και ειλικρινής». Πολλοί δεν έμειναν ικανοποιημένοι, κυρίως επειδή δεν εξηγεί πώς στο καλό του ήρθε να βάλει στην ίδια πρόταση τις γυναίκες της Περιφέρειας και τον Σειρηνάκη και να τις ρωτήσει αν θέλουν να γίνουν πορνοστάρ, αλλά είναι μάλλον προφανές ότι πρόθεσή του δεν ήταν να προσβάλει. Να κάνει χιούμορ ήθελε, κάτι στο οποίο απέτυχε παταγωδώς σε όλα τα επίπεδα. Κατάφερε όμως να υπενθυμίσει στους άνδρες που εκφέρουν δημόσιο λόγο ότι οι σεξιστικές χοντράδες που ενδεχομένως περνάνε στις προσωπικές τους κουβέντες, όταν εκφράζονται παραέξω, το 2020 πληρώνονται.

ΑΛΙΝΑ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙ

Πηγή: marieclaire.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.