Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου, 2020

Η Περιφέρεια απαντά μέσω Μπαλαμπάνη για τον κόμβο Χαλαζιά

Η Περιφέρεια απαντά μέσω Μπαλαμπάνη για τον κόμβο Χαλαζιά
2017.02.17 @ Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας
2017.02.17 @ Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας

Ανακοίνωση ύπηρξε του Αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας και Περιβάλλοντος, για την κατασκευή της ανισόπεδης διάβασης στον κόμβο «Χαλαζιά» Μεσολογγίου. Ουσιαστικά απαντά σε δημοσιεύματα και αρθρογραφία για το ρόλο της Περιφέρειας. Αναλυτικά: 

Όπως αναφέρει ο Αντιπεριφερειάρχης κος Νικόλαος Μπαλαμπάνης το έργο της Ανισόπεδης Διάβασης στον Κόμβο «Χαλαζιά» ανήκει στην αποκλειστική και μόνο ευθύνη του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων. Πρόκειται για έργο με προδιαγραφές Επαρχιακού Οδικού Δικτύου και ως εκ τούτου και οι απαλλοτριώσεις που αναφέρονται στη διαμαρτυρία των κατοίκων της Ι.Π. Μεσολογγίου προς το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων.
Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχοντας ως πρωταρχικό στόχο την εξυπηρέτηση των πολιτών της, έχει ήδη γνωστοποιήσει το θέμα προς το Υπουργείο και έχει λάβει την προφορική δέσμευση πως, εάν μετά την προσωρινή παραλαβή του Έργου και κατά τη λειτουργία του παρατηρηθούν κυκλοφοριακές δυσκολίες, το Υπουργείο θα επανέλθει με επιμέρους απαλλοτριώσεις, προκειμένου η ανισόπεδη διάβαση να αποκτήσει Νέα Γεωμετρικά Χαρακτηριστικά.
Όπως αναφέρει ο Αντιπεριφερειάρχης, στο ίδιο μοτίβο κινείται η Περιφέρεια και για το σύνολο τόσο της Ιονίας Οδού όσο και της Ολυμπίας Οδού, όπου λόγω των πρόσθετων πλημμυρικών φαινομένων, έχει ήδη ζητήσει από το Υπουργείο τις Υδραυλικές Μελέτες τόσο για την περιοχή του Μεσολογγίου όσο και για την περιοχή του Αιγίου, προκειμένου να διορθωθούν τυχόν αστοχίες προς αποφυγή νέων πλημμυρικών καταστροφών.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.