Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Περιφέρεια- εργαζόμενοι: συνεχίζεται η αντιπαράθεση γύρω από τις εξετάσεις υποψηφίων οδηγών

Περιφέρεια- εργαζόμενοι: συνεχίζεται η αντιπαράθεση γύρω από τις εξετάσεις υποψηφίων οδηγών

περιφερειακή ενότηταΤο Δ.Σ του Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας σε έκτακτη συνεδρίαση του, την Παρασκευή 3 Ιουνίου, στο Αγρίνιο αποφάσισε τα εξής:

1. Kαταγγέλλει την απόφαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, για «προσωρινή» ένταξη των εξετάσεων εντός ωραρίου εργασίας (και κάθε παρόμοια για το θέμα αυτό που τυχόν εκδοθεί στο μέλλον,) γιατί δια αυτής υλοποιείται στην πράξη η αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης που είναι υπεύθυνη για τα προβλήματα που δημιουργούνται ή θα δημιουργηθούν σε πολίτες και υπαλλήλους.
2. Στηρίζει, με όλους τους δυνατούς τρόπους, τον αγώνα των υπαλλήλων των Διευθύνσεων Μεταφορών & Επικοινωνιών και τη μη συμμετοχή τους στις εξετάσεις υποψηφίων οδηγών, χρησιμοποιώντας τα δικαιώματα που τους παρέχει η σχετική νομοθεσία, καθώς και τις σχετικές αποφάσεις ΑΔΕΔΥ και Ομοσπονδίας Συλλόγων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας.
3. Καλεί σε συντονισμό τους αντίστοιχους συλλόγους Αχαΐας και Ηλείας για την από κοινού αντιμετώπιση των αντεργατικών αυτών μεθοδεύσεων.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, για να λάβει τις ανωτέρω αποφάσεις ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας έλαβε υπόψιν του τα εξής:
• τα τεράστια προβλήματα που δημιουργεί, στη λειτουργία των υπηρεσιών και στην εξυπηρέτηση των πολιτών, η απαράδεκτη απόφαση να εκτελείται εντός ωραρίου εργασίας και χωρίς αποζημίωση το ειδικό και εξειδικευμένο έργο που επιτελούν οι εξεταστές υποψηφίων οδηγών όπως κι άλλες ειδικές επιτροπές και υπάλληλοι του δημοσίου,
• τα υπομνήματα και τις εισηγήσεις τμηματαρχών και τα παράπονα μη εξυπηρετούμενων πολιτών,
• την ομόφωνη απόφαση όλων των συμμετεχόντων, εξεταστών και του βοηθητικού προσωπικού από Αγρίνιο, Μεσολόγγι και Ναύπακτο, στη συνέλευση των υπαλλήλων της Διεύθυνσης Μεταφορών & Επικοινωνιών, να μη συμμετέχουν με οποιοδήποτε τρόπο και σε καμιά εργασία που σχετίζεται με τις εξετάσεις, με δεδομένο ότι καμιά ενέργεια δεν έχει γίνει για την επίλυση του προβλήματος και εξαντλήθηκε κάθε όριο ανοχής και υπομονής τους,
• τις σχετικές απόψεις και εισηγήσεις που κατέθεσαν συνάδελφοι που εκτελούν παρόμοιο ειδικό έργο, όπως αυτοί που συμμετέχουν στη Δευτεροβάθμια Ιατρική Επιτροπή για χορήγηση αδειών ικανότητας οδήγησης και όσοι συμμετέχουν σε επιθεωρήσεις – ελέγχους βιοτεχνιών και βιομηχανιών,
• το γεγονός ότι οι αποφάσεις των περιφερειαρχών, που ενέταξαν εντός ωραρίου εργασίας τις εξετάσεις, λειτουργούν ξεκάθαρα σαν απεργοσπαστικός μηχανισμός,

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

 1. Χ

  Ε!… Οχι και Αντιπαραθεση!
  Μια μικρή “καταγγελία” ειναι που θα δώσει στην πολιτική ηγεσία της περιφέρειας το πάτημα να συνεχίσει την αδράνεια και την απόκρυψη των δικων της ευθυνών πάνω στο πρόβλημα που μήνες τώρα ταλαιπωρεί χιλιάδες πολίτες οι οποίοι εχουν την ατυχία να κατοικούν στη Δυτική πελοπόννησο, την Αιτωλοακαρνανία και την Ηλεια.
  Δεν γνωρίζει φαίνεται ο διαρρηγνύων τα ιμάτιά του σύλλογος -αφου επικαλείται και τα παράπονα “μη εξυπηρετούμενων πολιτών” για να καταδείξει οτι οι εξετάσεις παρακωλύουν τις λοιπές λειτουργίες των υπηρεσιών- πόσων πολιτών οι ζωές και οι δραστηριότητες εξαρτώνται απο την απόκτηση άδειας οδήγησης.
  Η συμμετοχή υπαλλήλων στις εξετασεις υποψήφιων οδηγών φταίει τόσο για τα οικονομικά και αλλα προβλήματα των υπαλλήλων όσο και για το οτι υπαρχουν “μη εξυπηρετούμενοι πολίτες” σ’ αυτο τον τοπο!
  Δεν φταίενε το νεο μισθολόγιο, ο νεος Δημοσιουπαλληλικός κώδικας, το ασφαλιστικό, οι αξιολογήσεις και οοολα αυτα! Οι εξετάσεις των οδηγών φταίνε!
  Γιυτό κανουν οι ανθρωποι στοχευμένη αποχή απο τη συγκεκριμένη δραστηριότητα! Κατι σαν την…ακτινοθεραπεια δηλαδη!
  Η ηγεσια της περιφέρειας βέβαια αδρανεί και δεν παίρνει μέτρα, οχι γιατι δεν εχει τη νομική βαση. Ούτε επειδή εχει βαθειά ριζωμένη μέσα της τη δημοκρατική ευαισθησία αλλα διότι θεωρεί πως κερδίζει πολιτικούς πόντους με την αξιοποίηση των “αγανακτισμένων” αφού αναδεικνύεται σαν υπαίτιος για την κατάσταση το -οντως- ανίκανο υπουργείο (για την ακρίβεια, τα συνεμπλεκόμενα υπουργεία) …
  Τι αλλο θα δούμε!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.