Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

“Η Περιφέρεια υλοποιεί Δράσεις με σεβασμό στο Περιβάλλον και την Κλιματική Αλλαγή”

“Η Περιφέρεια υλοποιεί Δράσεις με σεβασμό στο Περιβάλλον και την Κλιματική Αλλαγή”
2017.02.17 @ Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας
2017.02.17 @ Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας

ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Χαιρετίζοντας φέτος την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, η οποία έχει θεσμοθετηθεί και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου, ας θυμηθούμε  ακόμη μια φορά τις ήδη λεπτές ισορροπίες του πλανήτη μας και το γεγονός ότι το μέλλον του, όπως και αυτό της ύπαρξής μας είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την προστασία του περιβάλλοντος.

Η Φύση είναι γεμάτη από μικρά και μεγάλα θαύματα, που τόσο έχουμε ξεχάσει μέσα στην καθημερινότητά μας. Ας κάνουμε λοιπόν φέτος το αυτονόητο: Ας πάμε εμείς κοντά της, με την ευχή να επιστρέψουμε σοφότεροι!

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας υλοποιεί Σχέδια και Δράσεις με σεβασμό στο Περιβάλλον και την Κλιματική Αλλαγή. Συμβάλει στην προσπάθεια  προκειμένου να επιτευχθούν από τους Δήμους οι  στόχοι για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων και  ζητά από τους πολίτες να συμβάλλουν σ αυτό με την Διαλογή στη Πηγή και την Ανακύκλωση.

Η έμπρακτη και αυξημένη περιβαλλοντική ευαισθησία της Περιφέρειάς μας έχει ήδη αναγνωριστεί με την κατάκτηση του Βραβείου « Περιβαλλοντικής  Ευαισθησίας » ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ και του Βραβείου ΟΤΑ Β’ βαθμού από το θεσμό «Ελληνικά Βραβεία για το Περιβάλλον» για το δυναμικό  «Γεωχωρικό Σχέδιο Περιβαλλοντικής Εποπτείας» που εφαρμόζει.

Η προστασία του Περιβάλλοντος σε κάθε δραστηριότητά μας και η επαγρύπνηση για την κλιματική αλλαγή, μπορούν να αποτελέσουν κλειδιά για την πρόοδο και την ανάπτυξη.

Ας δώσουμε λοιπόν όλοι μαζί την υπόσχεση, στα παιδιά μας και στις επόμενες γενιές, ότι θα σταματήσουμε επιτέλους να πληγώνουμε το Περιβάλλον, που τόσο δικαιωματικά τους ανήκει.

 

Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας & Περιβάλλοντος

Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Νίκος Μπαλαμπάνης

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.