Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Περιφερειακά Αεροδρόμια: Σε συμφωνία με 5 δανείστριες Τράπεζες κατέληξε η Fraport

Περιφερειακά Αεροδρόμια: Σε συμφωνία με 5 δανείστριες Τράπεζες κατέληξε η Fraport

FRAPORT123_473_355
Σε συμφωνία με πέντε δανείστριες τράπεζες για την χρηματοδότηση της ιδιωτικοποίησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων κατέληξε η Fraport Greece. Σύμφωνα με την «Καθημερινή» η χρηματοδότηση αφορά τόσο το εφάπαξ τίμημα της εξαγοράς όσο και το ποσό για τις επενδύσεις που έχει δεσμευθεί να πραγματοποιήσει, αναφέρουν στην εφημερίδα τραπεζικές πηγές από το εξωτερικό.

Την ίδια ώρα παραμένουν προς επίλυση κρίσιμα ζητήματα ευθύνης του Δημοσίου όπως η στελέχωση με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των ιατρείων των αεροδρομίων που ενδεχομένως να δημιουργήσουν προβλήματα στο χρονοδιάγραμμα μεταβίβασης της 15ης Μαρτίου.

Η συνολική χρηματοδότηση που απαιτείται είναι της τάξης του 1,5 δισ. ευρώ, το 40% περίπου εκ της οποίας θα προέλθει από ίδια κεφάλαια των μετόχων της Fraport Greece. Το χρηματοδοτικό σχέδιο κατατέθηκε προς έγκριση στο ελληνικό Δημόσιο και τελεί υπό επεξεργασία από το ΤΑΙΠΕΔ και τους συμβούλους του για την παραχώρηση.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, από τις πέντε τράπεζες οι τέσσερις είναι διεθνείς χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί και η μία ελληνική. Ειδικότερα στη χρηματοδότηση συμμετέχουν σύμφωνα με τις ίδιες πηγές της εφημερίδας, η EIB, η EBRD, η International Finance Corporation, η Black Sea Trade and Development Bank και η Alpha Bank. Σημειώνεται ότι η αρχιτεκτονική του χρηματοδοτικού σχήματος είναι τέτοια που επιτρέπει την είσοδο πρόσθετων πιστωτών κατά τη διάρκεια του δανείου, συμπληρώνουν οι ίδιες πηγές.

Πηγή: capital.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.