Τετάρτη, Ιανουάριος 23, 2019

Διαλυτική κατάσταση στις υπηρεσίες καταγγέλλουν οι υπάλληλοι της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας

perifereiaki-enotita-aitoloakarnanias Αναβρασμός επικρατεί στους υπαλλήλους της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας για τη νέα απόφαση μετακίνησης προϊσταμένων και τα προβλήματα λειτουργίας υπηρεσιών και κλείσιμο δημόσιων ΚΤΕΟ.

Στο Μεσολόγγι προχθές , Τετάρτη 25 Oκτώβρη 2017,  στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, έγινε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Υπαλλήλων Π.Ε.Αιτωλοακαρνανίας παρουσία μετακινούμενων υπαλλήλων, επικεφαλής παρατάξεων, περιφερειακών συμβούλων κι εκπροσώπων του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, ελήφθησαν οι ακόλουθες αποφάσεις:

 

ΑΠΟΦΑΣΗ 1:  Να καταγγελθεί σε όλα τα ΜΜΕ, τους συλλόγους και τα σωματεία των εργαζομένων, την ΑΔΕΔΥ, την Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε. και τους φορείς της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας η νέα απαράδεκτη απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη  Περιφερειακού Συντονισμού και Διοίκησης, ίδια ακριβώς επί της ουσίας με την προηγούμενη που ακυρώθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση  Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου. Αυτό έγινε χωρίς να ληφθούν υπόψη, για μια ακόμα φορά, οι αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης και του Διοικητικού Συμβουλίου του Σ.Υ.Π.Ε.Α., που έγκαιρα στάλθηκαν στη Γραμματεία του Περιφερειακού Συμβουλίου, στον ίδιο και σε όλους τους υπηρεσιακούς παράγοντες, κατάγγειλαν την διαλυτική κατάσταση που επικρατεί στις υπηρεσίες της Π.Ε. Αιτ/νίας και ζητούσαν να συζητηθεί άμεσα το θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Με την απόφαση αυτή παρουσιάζεται το τραγελαφικό φαινόμενο τρεις προϊστάμενοι στη Διεύθυνση Διοικητικού-Οικονομικού να έχουν αλλάξει τις θέσεις μεταξύ τους, με αποφάσεις και ανακλήσεις της Διοίκησης, τέσσερις (4) φορές μέσα στο πρώτο δεκάμηνο του 2017, οι δύο από τους τρεις να μη το θέλουν και να κάνουν προσφυγές, κανένας να μη λέει βάση ποιων εισηγήσεων και σκεπτικών παίρνονται αυτές οι αποφάσεις, τα τμήματα ουσιαστικά να μη λειτουργούν, με κίνδυνο να δημιουργηθούν ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα καθώς αφορούν τα αντικείμενα της μισθοδοσίας, των προμηθειών και της κίνησης οχημάτων, ο δείκτης ανθρωποφαγίας να ανεβαίνει στα ύψη, ο δείκτης εξυπηρέτησης  πολιτών και υπαλλήλων να μηδενίζεται κι όλα αυτά να αποκαλούνται, προσβάλλοντας τη νοημοσύνη μας, «εύρυθμη λειτουργία».

ΑΠΟΦΑΣΗ 2:  Να γίνει παράσταση στον Περιφερειάρχη όταν διεξαχθεί το Περιφερειακό Συμβούλιο και στη συνέχεια να τεθούν, τα θέματα αυτά, στο Περιφερειακό Συμβούλιο και να συζητηθούν την ίδια μέρα.

ΑΠΟΦΑΣΗ 3: Να καλέσει το Περιφερειακό Συμβούλιο:

  • Να ανακαλέσει την νέα απόφαση, που ελήφθη στα πλαίσια της ακυρωθείσας προηγούμενης από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και διαιωνίζει την ίδια, απαράδεκτη για δημόσια υπηρεσία, κατάσταση που υπάρχει στη Διεύθυνση Διοικητικού-Οικονομικού Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας.
  • Να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να ανακληθεί η μετακίνηση συναδέλφου από το ΚΤΕΟ Αγρινίου στο Τμήμα Μεταφορών Αγρινίου και να τον επαναφέρει στην υπηρεσία του, στην οποία είναι απολύτως απαραίτητος.
  • Να αποφασίσει για ένα αδιάβλητο, αντικειμενικό και με  διαφάνεια, σύστημα τοποθετήσεων και μετακινήσεων που θα βασίζεται σε μετρήσιμα στοιχεία και που θα έχει πρώτιστο  στόχο την εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών, χωρίς να θίγονται τα δικαιώματα των υπαλλήλων.
  • Να καλύψει άμεσα τις υπάρχουσες ανάγκες σε προσωπικό, με προσλήψεις μόνιμων και με σταθερή σχέση εργασίας υπαλλήλων, γιατί μόνο έτσι μπορεί να λειτουργήσουν απρόσκοπτα και σωστά οι υπηρεσίες της Π.Δ.Ε.
  • Να ασχοληθεί ουσιαστικά και με όσα επιπλέον αναφέρονται στα έγγραφα του Σ.Υ.Π.Ε.Α. και είναι προβλήματα των υπαλλήλων όλης της Περιφέρειας και συγκεκριμένα: Αξιολόγηση, συνδικαλιστικός νόμος, υγιεινή κι ασφάλεια στους εργασιακούς χώρους, ανθυγιεινό, οδοιπορικά, υπερωρίες, οργανόγραμμα, γραφειοκρατία κ.α.

ΑΠΟΦΑΣΗ 4:  Να καλέσει  τους συλλόγους υπαλλήλων της Π.Δ.Ε. και τα Νομαρχιακά Τμήματα της ΑΔΕΔΥ και στους τρεις νομούς να πάρουν αποφάσεις συμπαράστασης και συμμετοχής στις κινητοποιήσεις.

ΑΠΟΦΑΣΗ 5:Να ζητήσει από την Ομοσπονδία να προκηρύξει Στάση Εργασίας κατά την ημέρα διεξαγωγής του Περιφερειακού Συμβουλίου και να την καλέσει να παρευρίσκεται στις κινητοποιήσεις.

ΑΠΟΦΑΣΗ 6:Να προγραμματίσει συνεντεύξεις τύπου για ενημέρωση των πολιτών στις μεγάλες πόλεις της Π.Δ.Ε.

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.