Δευτέρα, 10 Μαΐου, 2021

Το περίκλειστο Πάρκο Αγρινίου και ο Ρουβίκωνας

Το περίκλειστο Πάρκο Αγρινίου και ο Ρουβίκωνας

ρουβ

Χθες στο Πεδίον του Άρεως της Αθήνας η οργανωμένη συλλογικότητα που λέγεται Ρουβίκωνας αποφάσισε να πάρει τα καδρόνια στα χέρια και να ψάξει να βρει τους μαφιόζους, τους παιδεραστές και τους εμπόρους ναρκωτικών ή-ακόμη και παιδικής –σάρκας. Στην πραγματικότητα έκαναν περιπολία σε ένα μέρος όπου απουσιάζει η οργανωμένη Πολιτεία, λίγα μόλις μέτρα από τα κεντρικά της Αστυνομίας!
Για όσους δεν το ξέρουν, ο Ρουβίκωνας ανήκει στον αντιεξουσιαστικό χώρο και ο γράφων δεν μπορεί να πει ότι έχει την ίδια πολιτική θεώρηση με τα μέλη του.

Εξήγησαν όμως τα μέλη του, διαδικτυακά, τον λόγο της οργανωμένης αυτής ενέργειας απαντώντας και σε εκείνους που τους κατηγόρησαν ότι έγιναν αστυνομικοί ή απόσπασμα ασφάλειας. Και η απάντησή τους, όπως και η κίνησή τους, δεν πέρασε απαρατήρητη. Διότι εκεί μέσα, στο Πεδίο του Άρεως, η Περιφέρεια Αττικής έφτιαξε ένα Πάρκο ή μάλλον το ανέπλασε, σχετικά πρόσφατα. Τα μέλη του Ρουβίκωνα λοιπόν κάνουν λόγο για την μεγαλύτερη ημιεπίσημη πιάτσα παιδικής πορνείας και ναρκωτικών (με φρουρούς-μαφιόζους) στην Ευρώπη και για ένα σχέδιο που περιλαμβάνει και τις χρήσεις γης της περιοχής όπως και τις τιμές των ακινήτων που πρέπει να αναπροσαρμοστούν για να πάνε στους σωστούς ανθρώπους.

Για να γίνουν όλα αυτά όμως τι καταγγέλλουν πρώτα και κύρια τα μέλη του Ρουβίκωνα; Ότι κάποιοι φρόντισαν να φτιάξουν περίκλειστο το Πάρκο και να το κλείσουν μετά από κάποια ώρα, με μια υποτυπώδη φύλαξη. «Όλοι θυμόμαστε τους αγώνες κατοίκων και αλληλέγγυων να εξασφαλιστεί η ανοιχτή πρόσβαση όλων σε αυτόν τον μοναδικό πνεύμονα πρασίνου στην άθλια μητρόπολη.(…) Τελικά τα κάγκελα μπήκαν. Και πίσω από τα κάγκελα αποθηκεύτηκε η μητροπολιτική αθλιότητα. Από την πιάτσα διακίνησης ηρωίνης έως πλήθη εξαθλιωμένων προσφύγων που εκδίδονται για να επιβιώσουν με την μάταιη ελπίδα πως ίσως καταφέρουν και να μαζέψουν τα ποσά που ζητούν οι δουλέμποροι για να τους πάρουν μακριά από εδώ. Πίσω από τις εκθέσεις βιβλίου, λίγα μέτρα πίσω από τις παρακμιακές χριστουγεννιάτικες γκλαμουριές του Καμίνη 12χρονα παιδιά εκδίδονται για ένα χαρτονόμισμα των 10 ευρώ.
Στο μητροπολιτικό πεδίο πάντα διαμορφώνονται χώροι-χαλιά για να στοιβάζονται από κάτω οι αποκλεισμένοι. Σημασία έχει να μη φαίνονται. Σημασία έχει να δουλεύει η καπιταλιστική μηχανή και να μπορεί να ξεφορτώνεται τα ελαττωματικά της γρανάζια εν ειρήνη και στο σκοτάδι. Το πεδίο του Άρεως προσφέρει, πίσω από τα κάγκελα, αυτό το σκοτάδι».

Λοιπόν, στα δικά μας. Επειδή οι αγώνες εδώ στο Αγρίνιο δόθηκαν όχι για να ανοίξει το Πάρκο Αγρινίου αλλά για να μην πέσουν οι μάντρες και να μείνει όσο πιο κλειστό γίνεται, δόθηκαν μάλιστα όχι μόνο από όσους είναι εκ φύσεως συντηρητικοί αλλά και από φερόμενους ως προοδευτικούς, καλό θα είναι να σκεφτούμε ενδεχόμενα παρόμοια με του Πεδίου του Άρεως κι εδώ.

Κι αν νομίζουν κάποιοι ότι δεν είναι συγκρίσιμα τα μεγέθη, ότι εδώ δεν έχουμε παιδική πορνεία(εδώ γελάμε)ή εμπόριο πρέζας ή μαφιόζους ή τύπους που χρειάζονται κάγκελα και σκοτάδι για να λειτουργήσουν, καλό είναι να το ξανασκεφτούν. Παρομοίως κι αν νομίζουν ότι η πόλη για πολύ καιρό ακόμη δεν θα έχει εξαθλιωμένους μετανάστες ή άλλους περαστικούς ανθρώπους που θα κοιμούνται έξω. Ας το ξανασκεφτούν όλοι κι ας αναλογιστούν περιπολίες παρόμοιες με αυτές του Ρουβίκωνα μια μέρα των ημερών.

 

Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

  1. Γ.Σ.

    Για ένα “εδώ” που πέρασε δύο φορές χάλασε η σύνταξη και μου κάνεις παρατηρήσεις ενώ δεν χρησιμοποιείς καν το ελληνικό ερωτηματικό. Αυτά παθαίνουμε για να μην έχουμε λεφτά για διορθωτή.Όταν πρέπει να γράψεις ένα κάρο λέξεις τη μέρα χάνεις και το κείμενο από τα μάτια σου, Μην είσαι τόσο σκληρός κριτής λοιπόν, φαίνεσαι άνθρωπος ανεκτικός.
    Για το “κατά φαντασίαν δημοσιογράφοι” δεν θα φέρω αντίρρηση, αν ήμασταν κανονικοί δημοσιογράφοι θα ήμασταν και στο ανάλογο ταμείο.Για το “ανυπόγραφες” στις μπούρδες, ε όχι κι ανυπόγραφες οι μπούρδες μας. Εσύ δεν ξέρεις το όνομα, εκείνοι που πρέπει το ξέρουν.

  2. tipota

    ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΚΥΡΙΟΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ…….ΑΛΛΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΑΡΚΟ ΟΧΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΦΕΤΕΡΙΕΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ……ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΑΡΚΟ ΑΝΑΨΥΧΗΣ…….ΑΝΟΙΧΤΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.