Κυριακή, Μάιος 26, 2019

Περίμενε «μια βαθύτερη πολιτική ανάλυση από Μοσχολιό» ο Τραπεζιώτης

Αλλά θεωρεί καλύτερη τη δημοτική αρχή του από τη σημερινή…

trapeziotis-agrinionews O επικεφαλής της παράταξης «Αγρίνιο Ανατροπή Τωρα –Πολίτες σε Δράση», Δημήτρης Τραπεζιώτης, κάλεσε προ ολίγων ημερών σε ένα ευρύ προοδευτικό & δημοκρατικό μέτωπο ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του 2019.
Η απάντηση Μοσχολιού δεν άργησε…Ο πρώην δήμαρχος ανέτρεξε στις διεργασίες του 2014 αναφέροντας πως «κάποιοι πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη έστω και τώρα, που όλο αυτό το χρονικό διάστημα ο Δήμος διοικείται από μια αποτυχημένη Δημοτική Αρχή και χάθηκε, όπως και οι ίδιοι ομολογούν, μια πολύτιμη πενταετία που η πόλη θα είχε κερδίσει πολλά».
Ωστόσο ο Δ.Τραπεζιώτης δεν άφησε αναπάντητη την ανακοίνωση Μοσχόλιού, Όχι με ανακοίνωση, αλλά με ανάρτηση στο facebook αναφέρει πως περίμενε «μια βαθύτερη πολιτική ανάλυση από τον πρώην Δήμαρχο διότι είναι έμπειρος και με μακρά θητεία στην πολιτική ζωή του τόπου μας». Ωστόσο δεν παραλείπει να κλείσει ξανά το μάτι σε Μοσχολιό αναφέροντας πως «ο χαρακτηρισμός εκ μέρους μας της σημερινής Δημοτικής Αρχής ως τη χειρότερη Δημοτική Αρχή στα αυτοδιοικητικά χρονικά του Δήμου Αγρινίου αποτελεί απάντηση στη συγκριτική αξιολόγηση του έργου της Δημοτικής Αρχής επί θητείας του κ. Μοσχολιού«.

Η αναφορά Τραπεζιώτη:

Η αυτοκριτική που δεν ήρθε ποτέ…

Στον Παύλο
Οι εκλογές για την ανάδειξη των δημοτικών αρχών δεν είναι προσωπική υπόθεση αλλά μια πολιτική διαδικασία που διεξάγεται με προτάσεις, απόψεις και επιχειρήματα.
Ο κ. Μοσχολιός όμως συνεχίζει επί μια τετραετία και πλέον να αντιμετωπίζει το εκλογικό αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών που έγιναν το 2014 με μια συναισθηματική προσέγγιση και να μεταθέτει την ευθύνη σε τρίτους.
Περιμέναμε μια βαθύτερη πολιτική ανάλυση από τον πρώην Δήμαρχο διότι είναι έμπειρος και με μακρά θητεία στην πολιτική ζωή του τόπου μας. Περιμέναμε επίσης μια λέξη αυτοκριτικής η οποία δεν ήρθε ποτέ μέχρι σήμερα. Πέραν τούτου όμως, όχι μόνον δεν σκέπτεται ότι τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών έλαβε σε απόλυτους αριθμούς λιγότερες ψήφους, περίπου 2500, από όσες την πρώτη Κυριακή, αλλά κινδυνεύει με τον τρόπο που προσεγγίζει το εκλογικό αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών του 2014 να θεωρηθεί ότι προσβάλει και υποτιμά τους πολίτες του Δήμου Αγρινίου οι οποίοι σαφέστατα και δεν είναι κατευθυνόμενα όντα ούτε υπακούουν σε κομματικές κατευθύνσεις ή εντολές του οποιουδήποτε επικεφαλής. Άλλωστε το εκλογικό αποτέλεσμα του 2014 ήταν καταλυτικό και οποιαδήποτε σύμπραξη τη δεύτερη Κυριακή ερήμην των πολιτών δεν θα γίνονταν αποδεκτή ούτε θα απέτρεπε το αποτέλεσμα.
Συνεπώς η μομφή που μας αποδίδει ότι αρνηθήκαμε τη συνεργασία είναι πέραν κάθε λογικής, αλήθειας και πραγματικότητας.
Πέραν τούτου όμως και για να μην θεωρηθεί ότι αδικούμε τον κ. Μοσχολιό, ο χαρακτηρισμός εκ μέρους μας της σημερινής Δημοτικής Αρχής ως τη χειρότερη Δημοτική Αρχή στα αυτοδιοικητικά χρονικά του Δήμου Αγρινίου αποτελεί απάντηση στη συγκριτική αξιολόγηση του έργου της Δημοτικής Αρχής επί θητείας του κ. Μοσχολιού.
Η ημερομηνία των εκλογών είναι προσδιορισμένη, το εκλογικό σύστημα επίσης και συνεπώς η πρόκληση της συνεργασίας και των συγκλίσεων σε προγραμματική βάση και σε γνώση των πολιτών και όχι ερήμην τους είναι μπροστά μας. Ήρθε η ώρα να προωθήσουμε μια άλλη κουλτούρα στο χώρο της πολιτικής μακριά από προσωπικές αντιπαραθέσεις και συμπλέγματα του παρελθόντος.

Οι καιροί ου μενετοί ………. Με αγάπη,
ΑΓΡΙΝΙΟ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΡΑ – ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Πρώην Συριζαίος

    Χρειάσθηκε τέσσερα χρόνια ο κ. Τραπεζιώτης για να κατανοήσει την αναγκαιότητα των πολιτικών συνεργασιών τις οποίες δεν αποδέχθηκε το 2014. Όσο θυμάμαι τους οχετούς λάσπης που ξεστόμιζε στις προεκλογικές του ομιλίες, αλλά και στο δημοτικό συμβούλιο μετά, πολύ φοβάμαι ότι θα χρειασθεί όχι τέσσερα αλλά σαράντα τέσσερα χρόνια για να καταλάβει την πολιτική γενικά και την κουλτούρα των συνεργασιών στην οποία αναφέρεται. Τα συμπλέγματα, οι εμμονές και ο ναρκισσισμός του δεν συμβάλλουν στην δημιουργία συμμαχιών παρά μόνον στην προσωπική του προβολή. Και κάτι άλλο. Θα πει κάτι για τις προσωπικές του ευθύνες στην υπόθεση του Πάρκου;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.