Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Περιμένοντας την ανακοίνωση του Παιδείας…

Περιμένοντας την ανακοίνωση του Παιδείας…

panmio

Πάμε για το δεύτερο εικοσιτετράωρο που περιμένουμε την ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας για αν δούμε τι μέλλει γενέσθαι με τα πανεπιστημιακά τμήματα που υπάρχουν ακόμη στο Αγρίνιο.

Ίσως και μέχρι την ώρα που γράφονται ετούτες οι γραμμές το υπουργείο να κάνει την έκπληξη και να προκάμει το Σαββατοκύριακο.

Πρώτα και κύρια, να εκφράσουμε την αμέριστη συμπάθειά μας προς το γραφείου Τύπου του υπουργείου που σίγουρα δεν έχει αρκετά χέρια για να τα προλάβει όλα. Καμιά 20ριά ζευγάρια χέρια μόνο με τέτοιο φόρτο εργασίας, μάλλον προσλήψεις πρέπει να χρειάζονται. Γι’ αυτό συστήνουμε υπομονή κι εμείς όπως μας συνέστησαν και όσοι ασχολήθηκαν με το θέμα.

Στην ουσία της υπόθεσης τόσο ο δήμαρχος Αγρινίου όσο κι ο Περιφερειάρχης είπαν στις επαφές τους με τον Αγρινιώτικο Τύπο πως υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία αλλά να περιμένουμε λίγο γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι θα προκύψει από μια διατύπωση… Όλες οι πλευρές λένε πως η διάθεση ήταν καλή, πως υπήρξε κατανόηση, πως η σκέψη για τη δημιουργία μιας σχολής έχει κερδίσει έδαφος. Αλλά; Αλλά «χρειάζεται αγώνας», «θα δούμε», ίσως η Πάτρα να μην είναι θετική σε τίποτε και πρέπει να πάμε προς τα Γιάννενα(!)…

Σκέψου τώρα να πρέπει να πεις στους φοιτητές στο Αγρίνιο για σχολή που ίσως να είναι ΤΕΙ που θα ονομαστεί ΑΕΙ και που ίσως να έχει κάποια διασύνδεση με το Μεσολόγγι, αν δεν επικρατήσει τελικά το ερευνητικό κέντρο ως ιδέα και αν κάποτε ερωτηθεί και επίσημα η γνώμη της ακαδημαϊκής κοινότητας πέρα από το Αυλάκι!

Για να καταλάβει κανείς που μπορούμε να μπλέξουμε αρκεί να πούμε ότι η Σάμος τσακώνεται με τις Κυκλάδες και την Σύρο για μια σχολή, με τις υποψίες για εύνοια προς την πρώτη να στρέφονται, λόγω καταγωγής,  στον πρόεδρο  Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής Δημήτρη Σεβαστάκη, ο οποίος είναι Δωδεκανήσιος.

Μέχρι στιγμής δήλωση έχουμε από τον κ. Βαρεμένο που μιλάει για Plan B μετά το Plan 1που είχε περιγράψει ο κ. Παπαγεωργίου στο Μεσολόγγι, και για μια Σχολή, ίσως και με Ερευνητικό, ίσως και με κανένα τμήμα ΤΕΙ!

Δεν ξέρω αν μπλέξαμε χειρότερα από ότι υπήρξαμε ποτέ μπλεγμένοι. Μόνο ένα «θετικό» υπάρχει στην όλη υπόθεση: η τωρινή κυβέρνηση δεν μασάει από τροπολογίες, μπορεί να κατεβάζει όσες θέλει σε καθημερινή βάση, με ελάχιστη αντίσταση και με την αντιπολίτευση να μπορεί να κάνει ελάχιστα. Οπότε είναι ποιο λόμπι θα επικρατήσει. Τώρα που το σκέφτομαι, ίσως δεν είναι και τόσο θετικό αυτό…

 

Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

 1. Νίκος Γεννηματάς

  Τίποτα δεν θα γίνει, και άς ελπίσουμε τα τμήματα να πάνε στην Πάτρα το συντομότερο και να τελειώσει η ιστορία εκεί, γιατί ήδη η πόλη και οι φορείς της έχουν παραγίνει ρεζίλι.
  Και όσοι λένε για “Γιάννενα” είναι εκτός τόπου και χρόνου.. Γίνανε πολυτεχνικά τα τμήματα επί Πανεπιστημίου Πατρών,ούτε ώς Δυτικής Ελλάδας ούτε ώς Ιωαννίνων.
  Πάτε πάλι να τα παίξετε όλα στα χαρτιά προκειμένου να φάτε κάτι από όλη την ιστορία αλλά τα τμήματα θα μείνουν στο αέρα και θα τα διαλύσετε τελικώς. Το γεγονός ότι παίζετε όλοι και εκφέρετε άποψη τόσο άνετα χωρίς την συνδρομή των φοιτητών και των ακαδημαικών δεν σας τιμάει καθόλου.
  Δεν του αξίζει πανεπιστήμιο στο Αγρίνιο με το εχθρικό περιβάλλον εκμετάλευσης που έχει δημιουργήσει ούτε σε 100000 χρόνια. Είναι ντροπή για τον τόπο όλο αυτό και ντροπή σε όποιον συνδράμει σε όλη την κατάσταση παίρνοντας τον ρόλο του ‘σωτήρα’.

 2. kostas

  Καλα λενε πως πηγε η συνάντηση. Αντε να δουμε. Το λογικο τα τμηματα να μεινουν οπως ακούγεται

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.