Δευτέρα, 4 Ιουλίου, 2022

Περιπολίες στη Δυτική Ελλάδα από την Ομάδα Ανίχνευσης Δηλητηριασμένων Δολωμάτων της Ορνιθολογικής

Περιπολίες στη Δυτική Ελλάδα από την Ομάδα Ανίχνευσης Δηλητηριασμένων Δολωμάτων της Ορνιθολογικής

Η Ομάδα Ανίχνευσης Δηλητηριασμένων Δολωμάτων Κεντρικής Ελλάδας της Ορνιθολογικής βρέθηκε τις τελευταίες ημέρες στη Δυτική Ελλάδα.

Παρέστη στην περιοχή προκειμένου να πραγματοποιήσει προληπτικές περιπολίες στα τελευταία προπύργια του Όρνιου στην ηπειρωτική χώρα.

Οι περιπολίες οργανώθηκαν στο πλαίσιο του Προγράμματος LIFE_IP4NATURA και επικεντρώθηκαν σε περιοχές που είτε υπάρχουν πληροφορίες για πιθανή τοποθέτηση δολωμάτων, είτε χρησιμοποιούνται συχνά από τα Όρνια αλλά και σε θέσεις όπου έχουν συμβεί στο παρελθόν περιστατικά δηλητηρίασης.

Μέσα σε δύο ημέρες, ο Κούκι και ο χειριστής του, Δημήτρης Βαβύλης, «σάρωσαν» το Όρος Αράκυνθος και την ευρύτερη περιοχή του Μεσολογγίου, σε συνεργασία με τον Φορέα Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου-Ακαρνανικών Ορέων και το Δασαρχείο Μεσολογγίου.

Εκτός από τον καθαρισμό των περιοχών από πιθανά δολώματα, στόχος της δράσης ήταν και η ενημέρωση των τοπικών χρηστών γης και η αποτροπή περιστατικών δηλητηρίασης, όπως εκείνο που σημειώθηκε τον Φεβρουάριο του 2020.

« Από τις έρευνες ευτυχώς δεν είχαμε ύποπτα ευρήματα.Οι περιπολίες θα επαναλαμβάνονται ανά τακτά διαστήματα στο μέλλον!», αναφέρεται.

Δείτε εικόνες:

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.