Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

«Περπατώντας, μαθαίνω για το Διαβήτη»

«Περπατώντας, μαθαίνω για το Διαβήτη»

Στόχος η ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού

unnamedΜε στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού για την νόσο του Σακχαρώδη Διαβήτη, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας πραγματοποιεί δράσεις και εκδηλώσεις σε πόλεις και των τριών Περιφερειακών Ενοτήτων.
Οι δράσεις γίνονται γίνεται με τη στήριξη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγου Σωματείων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη, της Ένωσης Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδας, του Χαμόγελου του Παιδιού, του Δήμου Πατρέων, του Δήμου Πύργου και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.
Στο Αγρίνιο η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου και ώρα 19:00- 21:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Τεχνικού Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας.
Οι ομιλητές που θα στελεχώσουν την ημερίδα θα είναι oι Ξυλωμένος Απόστολος (Παθολόγος -Διαβητολόγος του Γενικού Νοσοκομείου Αιτωλοακαρνανίας),Γκέρκη Ελευθερία (Διαιτολόγος –Διατροφολόγος) και η Γούλα Βασιλική (Πρόεδρος του “Γλυκιά Ζωή” Πάτρας).
«Ο Διαβήτης ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα»
«Ο Σακχαρώδης Διαβήτης αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα σύγχρονα ιατρο-κοινωνικο-οικονομικά προβλήματα. Ο σύγχρονος τρόπος ζωής και διατροφής πολλαπλασιάζει τις πιθανότητες εμφάνισης της νόσου, καθιστώντας τον μια «μάστιγα» της εποχής μας που απαιτεί εγρήγορση των κρατικών και κοινωνικών φορέων υγείας, ευαισθητοποίηση του κοινού και των ιατρικών υπηρεσιών και προσπάθεια κατάρτισης προγραμμάτων ενημέρωσης και πρόληψης στις ευαίσθητες ομάδες πληθυσμού για να περιοριστεί η εντυπωσιακή ανάπτυξη της σύγχρονης αυτής επιδημίας» σημείωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αντώνης Χαροκόπος συμπληρώνοντας πως «η Περιφέρεια θα συνεχίζει να στηρίζει δράσεις που αφορούν την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση σε θέματα δημόσιας υγείας και να συνεργάζεται με φορείς της κοινωνίας».
Από την πλευρά της η Αθανασία Καρούνου, πρώην Πρόεδρος της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ και νυν μέλος του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων-Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ) χαιρέτισε τις πρωτοβουλίες και δράσεις του Συλλόγου της στην Πάτρα “Ζωή Γλυκιά”, ο οποίος στα δύο χρόνια ύπαρξής του έχει επιτελέσει σημαντικό έργο στο Δήμο Πατρέων.
«Ιδιαίτερη σημασία για τα άτομα με Διαβήτη έχει η εκδήλωση που πραγματοποιεί ο Σύλλογος σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, την ερχόμενη Κυριακή, στην οποία αναδεικνύεται η σημασία της άθλησης και της καθημερινής άσκησης. Το μήνυμα που θέλουμε να περάσουμε στους πολίτες, γενικότερα είναι: “ΒΑΛΤΕ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ” για καλύτερη υγεία, καλύτερη ρύθμιση του σακχάρου και καλύτερη ποιότητα ζωής» επεσήμανε μεταξύ άλλων, δίνοντας θερμά συγχαρητήρια στην πρόεδρο Βάσω Γούλα και σε όλα τα μέλη του Δ.Σ. για την άψογη διοργάνωση, καθώς και τις θερμότατες ευχαριστίες στον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος Απόστολο Κατσιφάρα και στον Αντιπεριφερειάρχη Αντ. Χαροκόπο, για την πολύτιμη στήριξή τους στον αγώνα κατά του Διαβήτη.
Κύριος σκοπός της Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ, 20 χρόνια τώρα, αλλά και των 25 Συλλόγων της είναι μέσα από αγώνες και δράσεις να βελτιώνει την ποιότητα ζωής των ατόμων με σακχαρώδη διαβήτη ώστε να μπορούν να ζουν με αξιοπρέπεια. Με συνεχείς παρεμβάσεις και διεκδικήσεις για τα αυτονόητα δικαιώματα των ατόμων με σακχαρώδη διαβήτη στην υγεία, στην εκπαίδευση, στην εργασία έχει καταφέρει πολλά στη διάρκεια των χρόνων και συνεχίζει με πολλή ένταση και πάθος.
Η Βασιλική Γούλα, πρόεδρος του Συλλόγου ατόμων με Σ.Δ. διαβήτη Πάτρας ΖΩΗ ΓΛΥΚΙΑ , δήλωσε με τη σειρά της πως ο Σύλλογος θέλει να ευχαριστήσει την Περιφέρεια και την Πανελλήνια Ομοσπονδία για τη στήριξη των δράσεων του συλλόγου που αφορούν την ενημέρωση, την πρόληψη και την εκπαίδευση των ατόμων με σακχαρώδη διαβήτη.
«Καθημερινά οι ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη αυξάνονται ραγδαία και γι’ αυτό εμείς αισθανόμαστε την ηθική υποχρέωση ,ως πάσχοντες και οι ίδιοι να ενημερώσουμε το κοινό για το σακχαρώδη διαβήτη, να προλάβουμε σε κάποιες περιπτώσεις την εξέλιξη της νόσου και να εκπαιδεύσουμε όλους για τη σωστή διαχείριση του σακχαρώδη διαβήτη και των ασθενών» κατέληξε η κυρία Γούλα.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.