Κενό φαίνεται ότι υπάρχει στην ελληνική εργατική νομοθεσία σχετικά με τα εργατικά ατυχήματα σε περίπτωση όταν σημειώνονται κατά την διάρκεια απασχόλησης με τηλεργασία.
Τουλάχιστον αυτό προκύπτει από τον θάνατο 44χρονης στις αρχές Νοεμβρίου.
Ο σύζυγός της είπε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1 ότι ενώ ο ίδιος βρισκόταν διά ζώσης στην δική του εργασία, η σύζυγός του ήταν στο σπίτι, απασχολούμενη εξ αποστάσεως μέσω υπολογιστή.
Τότε, έλαβε τηλεφώνημα από συγγενή η οποία τον ενημέρωσε ότι η σύζυγός του δεν ήταν καλά και τον προέτρεψε να επιστρέψει στο σπίτι για να την βοηθήσει.
Ο άνδρας πήγε στο σπίτι και βρήκε την σύζυγό του χωρίς τις αισθήσεις της, κάλεσε το ΕΚΑΒ και την αστυνομία και της έκανε ΚΑΡΠΑ.
«Όταν πήγαμε στο νοσοκομείο, οι γιατροί μας το είπαν σαφώς ότι η κατάστασή της ήταν πολύ βαριά και πράγματι μετά από κάποιες ημέρες κατέληξε», είπε ο σύζυγος της γυναίκας.
«Πρέπει να ληφθούν πρωτοβουλίες»
Ο δικηγόρος της υπόθεσης Αλέξης Μητρόπουλος είπε στον ΑΝΤ1: «Πλέον πολλές χιλιάδες κόσμου εργάζονται με την μέθοδο της τηλεργασίας και καλώ την υπουργό Εργασίας, Νίκη Κεραμέως να επιλύσει το θέμα».
«Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης σύμβασης εξαρτημένης εργασίας ο τόπος παροχής της εργασίας εκ μέρους της γυναίκας, ήταν το σπίτι της, και αυτό ήταν ρητά συμφωνημένο, είχε αναρτηθεί και στο σύστημα “Εργάνη”. Η γυναίκα έπαθε εγκεφαλικό επεισόδιο και εκδήλωσε το πρόβλημα με την καρδιά της όσο εργαζόταν», πρόσθεσε.
«Εν συνεχεία ο σύζυγός της ζήτησε, ο εργοδότης να δηλώσει το συμβάν στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, ως αρμόδιο, και εκείνο να αποφανθεί τι συνέβη. Δεν ζήτησε τίποτα παράνομο», υπογράμμισε ο δικηγόρος.
«Πρέπει αυτή η υπόθεση να λάβει της αντίστοιχης προστασίας του νόμου, αν μη τι άλλο για να αποζημιωθεί το παιδί τους, το οποίο έχασε την μητέρα του και μάλιστα πάσχει και από σοβαρή ασθένεια», είπε χαρακτηριστικά στη συνέχεια.