Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Πέθανε ο Μεσολογγίτης δημοσιογράφος Βασίλης Πάικος

Πέθανε ο Μεσολογγίτης δημοσιογράφος Βασίλης Πάικος

Από τη ζωή έφυγε ο δημοσιογράφος Βασίλης Πάικος που γεννήθηκε, μεγάλωσε και αγάπησε το Μεσολόγγι.

Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος Βασίλης Πάικος, αρθογράφος επί χρόνια στην «Αυγή», εκ των προτεργατών του ραδιοφωνικού σταθμού Αθήνα 9,84 και καλός δάσκαλος δημοσιογραφίας.

Στην Αυγή, στην οποία έγραψε τον τελευταίο άρθρο του στις 26 Ιουλίου 2020, προσέφερε τις υπηρεσίες του και ως σύμβουλος έκδοσης, ενώ άρθρα του έχουν φιλοξενηθεί και σε πολλά ψηφιακά μέσα.

Η κηδεία θα γίνει τη Δευτέρα στο νεκροταφείο Ζωγράφου.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έκανε την εξής ανάρτηση για την απώλεια του δημοσιογράφου Βασίλη Πάικου:

«Γνώριζα προσωπικά τον Βασίλη Πάικο. Αν και πολιτικά διαφωνούσαμε, εκτιμούσα πάντα το ήθος, τη μετριοπάθεια, και κυρίως την ευγένεια με την οποία άσκησε το λειτούργημα της δημοσιογραφίας. Στην οικογένεια και τους οικείους του θέλω να εκφράσω τα πιο ειλικρινή μου συλλυπητήρια».

Τα ειλικρινή συλλυπητήριά του στην οικογένεια του Βασίλη Πάικου εκφράζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, με ανάρτησή του στο Twitter.

«Αποχαιρετούμε με θλίψη τον Βασίλη Πάικο. Τον εξαίρετο δημοσιογράφο με τη δυσεύρετη ευρυμάθεια. Τον σύντροφο και αγωνιστή της Αριστεράς από τα χρόνια του αντιδικτατορικού αγώνα. Τον δάσκαλο εκατοντάδων παιδιών που δίπλα του έγιναν δημοσιογράφοι. Τον ακέραιο και ευγενή άνθρωπο. Στο μισό αιώνα προσφοράς του στη δημοσιογραφία και την Αριστερά πορεύτηκε πάντοτε με βάση τις αξίες του και το σπάνιο ήθος του. Γι’ αυτό και είχε κερδίσει το σεβασμό όλων. Τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου στην οικογένεια και τους δικούς του ανθρώπους».

Η κηδεία του δημοσιογράφου θα τελεστεί τη Δευτέρα στο νεκροταφείο Ζωγράφου.

Συλλυπητήρια εκφράζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Βαρεμένος.

Αναλυτικά:

Μέσα στην καταχνιά της πανδημίας έφυγε από κοντά μας ο συμπατριώτης και συνοδοιπόρος στην περιπέτεια της Αριστεράς και της Δημοκρατίας, Βασίλης Πάικος.

Ένας δημοσιογράφος που στάθηκε όρθιος και ακέραιος ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές που η δημοσιογραφία προσπαθεί να αναπνεύσει και να αποφύγει την φθορά και την απαξίωση.

Στο αγαπημένο του Μεσολόγγι, θα λείψει η έντιμη περπατησιά του και η αγάπη του για τον πολιτισμό. Δεν πρόκειται να τον ξανασυναντήσουμε στο καφέ του πεζόδρομου να προσπαθεί με νηφαλιότητα να λύσει μαζί με τους φίλους του τα δύσκολα σταυρόλεξα της ζωής και της πολιτικής.

Στην έξοδο του προς το μεγάλο ταξίδι, εύχομαι καλό κατευόδιο.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.