Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου, 2020

Πέθανε ο Γεώργιος Πιστιόλας, ιδρυτής της Agrino

Απεβίωσε σήμερα, Πέμπτη 10 Οκτωβρίου, σε ηλικία 89 ετών ο Γεώργιος Πιστιόλας, εκ των ιδρυτών της Agrinο-EΥΓΕ ΠΙΣΤΙΟΛΑΣ ΑΒΕΕ.

Ο Γεώργιος Πιστιόλας ήταν πρόεδρος της Agrino για σχεδόν τρεις δεκαετίες, στη διάρκεια των οποίων ανέπτυξε παράλληλα έντονη κοινωνική και επιμελητηριακή δράση.

Γεννήθηκε στο Αγρίνιο, το 1930 και ήταν ο μικρότερος γιος της οικογένειας. Μετά το πέρας των πανεπιστημιακών του σπουδών στην ΑΣΟΕΕ, ασχολήθηκε συνεργαζόμενος με τους δυο αδερφούς του, Ευστράτιο και Ευθύμιο με το χονδρικό εμπόριο ρυζιού. Το 1962 δημιούργησαν στο Αγρίνιο το εργοστάσιο επεξεργασίας ρυζιού.

Το 1969 προχώρησαν στην τυποποίηση του προϊόντος στην πρωτοποριακή για την εποχή χάρτινη συσκευασία, κυρίαρχη ως τις μέρες μας, με το γνωστό στο πανελλήνιο, όνομα «AGRINO».

Ο Γεώργιος Πιστιόλας ήταν πρόεδρος της AGRINO για σχεδόν τρείς δεκαετίες, στη διάρκεια των οποίων ανέπτυξε παράλληλα έντονη κοινωνική και επιμελητηριακή δράση.

Αποτέλεσε μέλος της Διοίκησης του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας από την δεκαετία του 1960, στο οποίο διετέλεσε πρόεδρος από το 1983 έως το 2002 και για σειρά ετών, αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης επιμελητηρίων Ελλάδος.

Επί των ημερών του το Επιμελητήριο απέκτησε νέα γραφεία στο Αγρίνιο και ιδρύθηκε παράρτημα στην Ναύπακτο. Επίσης, ήταν νομαρχιακός σύμβουλος Αιτωλοακαρνανίας και υποψήφιος Νομάρχης στις πρώτες Νομαρχιακές εκλογές.

Μαζί με την σύζυγο του, Αίγλη Πιστιόλα που πρόσφατα έφυγε από την ζωή, απέκτησε 2 κόρες την Λουκία και την Βασιλική, νυν αντιπρόεδρο της εταιρίας. Από τις κόρες του είχε 4 εγγόνια.

Πηγή: tanea.gr

H κηδεία θα γίνει το Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019και ώρα 13.00  στον Ιερό Ναό
Αγίας Τριάδος Αγρινίου

Η Οικογένεια θα βρίσκεται στον χώρο του Ναού μία ώρα πριν την έναρξη της εξοδίου ακολουθίας

Αντί στεφάνων, παράκληση της Οικογενείας είναι τα χρήματα να δοθούν στο Ίδρυμα Παναγία Ελεούσα και ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου.

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Γιώργος.

    Άξιος τίμιος και δίκαιος ό ΚΥΡΙΟΣ Γιώργος Πιστιόλας.
    Καλό παράδεισο αφεντικό.
    Ένας παλιός συνεργάτης από τήν Χαλάστρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.