Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου, 2020

Πετροχώρι Θέρμου: ανασύρθηκαν από το σπήλαιο τα ευρήματα που παραπέμπουν σε μαύρη μαγεία

bakolitsas-mageia-3-768x576To πανελλήνιο ενδιαφέρον τράβηξε προ ημερών η είδηση των ευρημάτων σε σπήλαιο του Πετροχωρίου Θέρμου που παραπέμπουν σε μαύρη μαγεία . Τροφοδότησαν όμως και άστοχα σενάρια που είδαν το φως της δημοσιότητας.
Τα ευρήματα ανασύρθηκαν προχθές μετά από εντολή του Εισαγγελέα Αγρινίου, παρουσία της Αστυνομίας, με τον βιλόγο και σπηλαιολόγο Κωνσταντίνο Μπακολίτσα να γράφει χαρακτηριστικά:
Αγαπητοί κάτοικοι του Πετροχωρίου και της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Θέρμου, δεν έχετε (γιατί και πριν δεν είχατε, όσοι τουλάχιστον δεν πιστεύατε σε αυτές τις αθλιότητες) να φοβάστε πλέον τίποτε από το Σπήλαιο -βάραθρό σας. Τα «σατανιστικά» κατασκευάσματα μετά από εντολή του Εισαγγελέα ανασύρθηκαν παρουσία της Αστυνομίας, και είναι πλέον σε καλά χέρια (παρέμειναν όμως τα σκουπίδια που κάποιοι πέταγαν στη σπηλιά εδώ και πολλά χρόνια).
Το απόγευμα της 21ης Απριλίου οι σπηλαιολόγοι Μπακολίτσας Κωνσταντίνος και Καρούτσος Παναγιώτης, κατέβηκαν στο βάραθρο σε συνεννόηση με τις αρχές, με «ευλαβική» προσοχή ανέσυραν ότι είχε σχέση με τα άθλια ευρήματα του 2014, και τα παρέδωσαν στα όργανα της τάξης.
Ελπίζουμε αυτό να αποτελέσει το τέλος της υπόθεσης και ποτέ πια να μην χρειαστεί να ασχοληθούμε με έργα αμόρφωτων και μοχθηρών ανθρώπων, τα οποία θα χρησιμοποιούν δημοσιογράφοι με μεγάλη «φαντασία», για να τρομοκρατούν τον κόσμο.
Απομένει ο καθαρισμός της σπηλιάς από τα σκουπίδια (και εδώ μπορούμε εθελοντικά να βοηθήσουμε) για να αποδοθεί καθαρή στους μόνιμους κατοίκους της , τις νυχτερίδες.
Η περιοχή του σπηλαίου στην Λίμνη Τριχωνίδα, είναι μοναδική σε ομορφιά και πρέπει να γίνει γνωστή για το φυσικό της πλούτο και τα ιστορικά της μνημεία.
Η σημαντικότητα της περιοχής αυτής ενισχύεται και από την επιλογή των φίλων της Αστρονομίας, να διοργανωθεί για πρώτη φορά στον Δρυμώνα Θέρμου (περιοχή Τριχωνίδας Αιτωλοακαρνανίας) η 12η Πανελλήνια Εξόρμηση Ερασιτεχνών Αστρονόμων στις 12, 13 και 15 Ιουλίου του 2018“.

bakolitsas-mageia-1 bakolitsas-mageia-2 bakolitsas-mageia-3-768x576 bakolitsas-mageia-4 bakolitsas-mageia-5

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.