Σάββατο, 23 Ιανουαρίου, 2021

Πέτσας: «300.000 δόσεις εμβολίου κατά του κορωνοϊού τον Ιανουάριο στην Ελλάδα»

Πέτσας: «300.000 δόσεις εμβολίου κατά του κορωνοϊού τον Ιανουάριο στην Ελλάδα»

Οι πρώτες δόσεις από το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού που θα έρθουν στην Ελλάδα τον Ιανουάριο θα είναι 300.000. Αυτό δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας

Αυτό σημαίνει, όπως είπε ο Στέλιος Πέτσας, ότι τον Ιανουάριο το εμβόλιο θα κάνουν 150.000 πολίτες.

Συγκεκριμένα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε μιλώντας στα Παραπολιτικά: «Φαίνεται ότι θα πάρουμε τα εμβόλια γρηγορότερα, αλλά θα είναι λιγότερα αυτά που θα πάρουμε. Θα πάρουμε γρηγορότερα, γιατί φαίνεται θα δοθεί νωρίτερα η έγκριση από τους Ευρωπαϊκούς Μηχανισμούς, αλλά θα πάρουμε λιγότερα γιατί όλη η Ευρώπη θα πάρει λιγότερα, με αποτέλεσμα». Δεν απέκλεισε, επίσης, το πρώτο εμβόλιο να γίνει πριν από την Πρωτοχρονιά. Είναι ισχυρό το ενδεχόμενο να έχουμε τα εμβόλια πριν τελειώσει η χρονιά, σημείωσε ο Στέλιος Πέτσας, αποκαλύπτοντας ότι τα εμβόλια της Pfizer θα είναι 40% από τον αρχικό σχεδιασμό.

Δεδομένου ότι τα εμβόλια που θα πάρει η Ελλάδα θα είναι λιγότερα, ο Στέλιος Πέτσας κάλεσε τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τη διάρκεια των γιορτών για να μην υπάρξει νέα έξαρση των κρουσμάτων.

Δεν απέκλεισε επίσης το ενδεχόμενο να ληφθούν πιο σκληρά μέτρα σε περιοχές όπου τα κρούσματα δεν υποχωρούν ή η μειώνονται αργά ή παρατηρούνται αναζωπυρώσεις.

«Κάθε οικογένεια θα πρέπει να έχει έναν στενό κύκλο με τον οποίο θα συναναστρέφεται ώστε να μην υπάρξει διασπορά του ιού στην κοινότητα, σημείωσε.

Ακούστε εδώ όλα όσα είπε ο Στέλιος Πέτσας:

Πηγή: newsit.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.