Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Πέτσας: Αυστηρά μέτρα και την Πρωτομαγιά – Μέχρι τέλος Μαΐου θα έχουμε επιστρέψει στην κανονικότητα

Πέτσας: Αυστηρά μέτρα και την Πρωτομαγιά – Μέχρι τέλος Μαΐου θα έχουμε επιστρέψει στην κανονικότητα

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας σήμερα στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, είπε ότι στις αρχές της επόμενης εβδομάδας ο Πρωθυπουργός θα μιλήσει στους Έλληνες για το πώς θα γίνει η επιστροφή στην κανονικότητα, εξηγώντας ότι, “τον Μάιο και τον Ιούνιο τομείς της οικονομίας θα ανοίγουν σταδιακά, πάντα με γνώμονα τη δημόσια υγεία”.

Επανέλαβε ότι, από τις 27 Απριλίου θα λειτουργήσουν τα δικαστήρια, όπως και τα ειρηνοδικεία και τα πρωτοδικεία, και με συγκεκριμένες διαδικασίες.

“Αυτό να το δούμε με μεγαλύτερη προσοχή”, είπε ερωτηθείς για την ελεύθερη μετακίνηση πολιτών σε επιχειρήσεις που θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους την επόμενη εβδομάδα.

“Το μεγαλύτερο στοίχημα είναι η τήρηση των αποστάσεων και των μέτρων υγιεινής, όπως το πλύσιμο των χεριών και το να μην αγγίζουμε το πρόσωπό μας”, υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και εξήγησε ότι, “θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν περιορισμοί στην κυκλοφορία. Το ζήτημα είναι από τα έξι βήματα θα φτάσουμε σταδιακά να βγούμε έξω. Θα πάμε σταδιακά σε ένα ελεύθερο, το οποίο θέλει σχέδιο. Το θέμα είναι να νιώθουμε όλοι ασφαλείς να βγούμε από το σπίτι μας”.

“Βδομάδα, βδομάδα, 15νθήμερο το 15νθήμερο, μέχρι τέλος Μαΐου θα έχουμε επιστρέψει στην κανονικότητα”, δήλωσε ο κ. Πέτσας, σημειώνοντας ότι, θα δοθεί “πολύ βάρος στον τουρισμό”, ενώ αρκετά προσεκτική θα είναι η προσαρμογή των ευάλωτων και των ηλικιωμένων.

Όσον αφορά στο άνοιγμα των σχολείων, είπε: “Ακούμε τις συμβουλές των ειδικών, αλλά το ζήτημα συνδέεται με άλλα πράγματα, όπως το ποια είναι η δομή στο σπίτι, όπως το αν υπάρχουν εκεί ηλικιωμένοι ή ευάλωτοι”. Και δίνοντας μια πρώτη εικόνα του σχεδίου που εξετάζεται είπε πως, “για να πάει το παιδί σχολείο προϋποθέτει ότι δεν θα πάει να το πάρει ο παππούς ή η γιαγιά ή ο γονέας να φύγει από τη δουλειά να πάει να το πάρει και μετά να επιστρέψει”.

“Η φουρτούνα είναι για όλους τους Έλληνες και γι’αυτό θα προσπαθήσουμε να την αντιμετωπίσουμε με τον καλύτερο τρόπο”, είπε ο κ. Πέτσας για την οικονομία, λέγοντας με νόημα ότι, “ο καλός ο καπετάνιος στη φουρτούνα φαίνεται”.

Ξεκαθάρισε ότι, το τριήμερο της Πρωτομαγιάς δεν θα γίνουν μετακινήσεις από τα αστικά κέντρα προς την επαρχία, θεωρώντας βέβαιο ότι “το τριήμερο της Πρωτομαγιάς θα είναι σαν το Πάσχα”.

Τέλος, εξέφρασε την ανησυχία του για τα 150 και πλέον κρούσματα που διαγνώστηκαν σε δομή φιλοξενίας στο Κρανίδι και είπε πως “το ζήτημα είναι να αποτρέψεις τη διασπορά στην κοινότητα, γι’αυτό και πήραμε περαιτέρω μέτρα. Έχουμε δρόμο μπροστά μας κι ελπίζουμε όλοι να θυμόμαστε αυτή την περιπέτεια και όχι σαν εφιάλτη”, κατέληξε ο Στέλιος Πέτσας.

Πηγή: thetoc.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.