Κυριακή, 17 Ιανουαρίου, 2021

Πέτσας: Θα καθυστερήσει λίγο η μεταφορά μεταναστών στην ενδοχώρα

Πέτσας: Θα καθυστερήσει λίγο η μεταφορά μεταναστών στην ενδοχώρα

Για το πλάνο μεταφοράς μεταναστών –προσφύγων από τα νησιά στην ενδοχώρα, που ενδιαφέρει ιδιαίτερα την Αιτωλοακαρνανία, μετά και τα χθεσινά γεγονότα στο Μεσολόγγι, ρωτήθηκε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών .

«Το πλάνο μετεγκατάστασης από τα νησιά εξελίσσεται. Ήδη, από τις αρχές Απριλίου μέχρι και σήμερα, έχουν μεταφερθεί 627 πρόσφυγες και μετανάστες από τα νησιά μας στην ενδοχώρα. Το πρόγραμμα για μετεγκατάσταση 2380 επιπλέον μεταναστών και προσφύγων, οι οποίοι είναι ευάλωτοι θα εξελιχθεί τις επόμενες εβδομάδες. Θα καθυστερήσει λίγο, καθώς επεκτείνουμε τα περιοριστικά μέτρα μέχρι και τις 4 Μαΐου. Επομένως, θα πάει λίγο πίσω το σχέδιο, θα γίνει πιο σταδιακά, αλλά πάντα με γνώμονα την προστασία και των πληθυσμών αυτών και του ευρύτερου πληθυσμού, θα λαμβάνονται υπόψη όλες οι οδηγίες του ΕΟΔΥ, θα τηρούνται τα μέτρα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και όσοι μεταφέρονται θα μπαίνουν υποχρεωτικά σε 14ήμερη καραντίνα», ανέφερε ο κ.Πέτσας.

Θυμίζουμε πως χθες στο Μεσολόγγι υπήρξε μεγάλη αναστάτωση εξαιτίας φημών για έλευση και άλλων μεταναστών σε ξενοδοχείο της πόλης. Υπήρξε μάλιστα αποκλεισμός σημείων εισόδου αλλά όπως προκύπτει και από τις σημερινές κυβερνητικές ανακοινώσεις προγραμματισμένη μεταφορά για χθες δεν υπήρξε.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.