Τετάρτη, Ιανουάριος 16, 2019

Πετυχημένη ημερίδα στο Αγρίνιο για τη «διδακτική μαθημάτων, οργάνωση & διαχείριση τάξης στο Δημοτικό Σχολείο»

afisa-1 Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η  Ημερίδα που αναφέρονταν στη «Διδακτική Μαθημάτων, Οργάνωση, Διαχείριση τάξης του Δημοτικού Σχολείου», οι οποία πραγματοποιήθηκε,  την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 8.30 -14.00, στο 16ο Δ.Σ. Αγρινίου, που διοργανώθηκε από τις Σχολικές Συμβούλους Π.Ε. 9ης Περιφέρειας Αιτ/νίας κα Αγγελική Πάσχου και 7ης Περιφέρειας Αιτ/νίας, Δρ Κατερίνα Νικολακοπούλου  σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αγρινίου – Θέρμου.

Η Ημερίδα  έθεσε ως στόχο την ενημέρωση των εκπαιδευτικών σε Θέματα Διδακτικής των γνωστικών αντικειμένων, Οργάνωσης και διαχείρισης της τάξης στο Δημοτικό Σχολείο.

Στην Ημερίδα παρέστησαν και απηύθυναν χαιρετισμό  ο κ. Χρήστος Κολοβός, Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Αιτ/νίας, ο Δρ Σπυρίδων Παπαδάκης, Δ/ντής των ΠΕΚ Δυτικής Ελλάδας, ο κ. Δημήτρης Φραγκούλης, εκπρόσωπος του Συλλόγου Αγρινίου- Θέρμου, η κ. Αθανασία Ρακιντζή, Διευθύντρια του 16ου Δ.Σ. Αγρινίου.

Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν θέματα Διδακτικής των γνωστικών αντικειμένων και ειδικότερα της Γλώσσας, όπως « Παραγωγή Λόγου» από τον κ. Πάσχου Αγγελική, Σχολική Σύμβουλο ΠΕ70,«Διαχείριση της τάξης στο Δημοτικό Σχολείο» από την Δρ Κατερίνα Νικολακοπούλου, Σχολική Σύμβουλο ΠΕ70, «Διδακτική Μαθηματικών» από τον Δρ Ι. Καταντζή, επίκουρο καθηγητή του Παν/μίο Πατρών και κ. Αλέξη Μαστρογιάννη, Σχολικό Σύμβουλο ΠΕ70 & «Προσεγγίζοντας την Διαφορετικότητα και αναπηρία μέσα από φιλαναγνωστικές δράσεις» από την κ. Γιώτα Αλεξάνδρου, Συγγραφέα Παιδικών Βιβλίων, εκπ/κό ΠΕ60, «Θέματα Εφαρμοσμένης Διδακτικής των Φυσικών Επιστημών» από την Δρ Ευγενία Πιερρή, Διευθύντρια ΓΕΛ Καστριτσίου,, «Διδασκαλία της Ιστορίας, Τοπική Ιστορία» από την Δρ Χρυσούλα Σπυρέλη, Σχολική Σύμβουλος ΠΕ02, «The role of video in English Language Learning: integrating video into the lesson» από την κ. Ολυμπία Τσώλου, Σχολική Σύμβουλο ΠΕ06, «Διδακτικές προσεγγίσεις στο γνωστικό αντικείμενο της Μουσικής» από την κ. Κωνσταντίνα Σακκά-Κυρίτση, Σχολική Σύμβουλο ΠΕ16 και «Διαφοροποιημένη Δ/λία» από τον Δρ Θάνο Ρισβά, Σχολικό Σύμβουλο Ειδικής Αγωγής, «Αξιοποίηση Διαδραστικού Βίντεο στη Δ/λία της Πληροφορικής, Ψηφιακή Αφήγηση» από το Δρ Σπυρίδωνα Παπαδάκη, Σχολικό Σύμβουλο Πληροφορικής και Δ/ντή των ΠΕΚ Δυτικής Ελλάδας.

Στην Ημερίδα συμμετείχαν οι Διευθυντές/ντριες και  τριακόσιοι εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων των Σχολικών μονάδων 1ο Αγρινίου, 10ου Αγρινίου και 16ο Αγρινίου καθώς επίσης των 1ου, 2ου Παναιτωλίου, 1ου, 2ου Θεστιέων και Αβόρανης της 9ης Περιφέρειας Π.Ε. Αιτ/νίας και της 7ης Περιφέρειας Αιτ/νίας.

Από τους οργανωτές εκφράζονται θερμές ευχαριστίες  στην κ. Αθανασία Ρακιντζή, Διευθύντρια του 16ου Δ.Σ. Αγρινίου για την εξαιρετική διοργάνωση των χώρων του Σχολείου, ώστε να ανταποκριθούν στις απαιτητικές συνθήκες επιμόρφωσης μεγάλου αριθμού εκπαιδευτικών και την άψογη λειτουργία είκοσι παράλληλων εργαστηρίων και τον  Σύλλογο  Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αγρινίου- Θέρμου για την πολυεπίπεδη υποστήριξη της Ημερίδας.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.