Πέμπτη, 30 Ιουνίου, 2022

Philip Morris: Πανευρωπαϊκό κέντρο καπνού το Αγρίνιο

Philip Morris: Πανευρωπαϊκό κέντρο καπνού το Αγρίνιο
ΚΑΠΝΑΠΟΘΗΚΕΣΌπως μεταδίδεται από αθηναικά μέσα η Philip Morris σκοπεύει να έχει στο Αγρίνιο την κεντρική αποθήκη καπνού για την Ευρώπη. Γίνεται λόγος  για μια σημαντική απόφαση που θα καταστήσει το Αγρίνιο βασικό κέντρο logistics για τη μεγάλη διεθνή καπνοβιομηχανία, αναγεννώντας τις παλιές καπναποθήκες της Παπαστράτος (προφανώς κυρώς αυτές στη Μεγάλη Χώρα), προσφέροντας θέσεις εργασίας στην περιοχή αλλά και ευρύτερα στον κλάδο των μεταφορών και logistics. Μάλιστα για το ζήτημα σήμερα είναι προγραμματισμένη συνάντηση του πρόεδρου και διευθύνοντα σύμβουλου της Παπαστράτος κ. Νικ. Θεοφιλόπουλου με τον πρωθυπουργό Αντ.Σαμαρά.
Όλοι στο Αγρίνιο λοιπόν τελουν εν αναμονή συγκεκριμένης ενημέρωσης για την υπόθεση που  αποτελεί μια από τις θετικότερες ειδήσεις για την τοπική οικονομία.
Αναφέρει συγκεκριμένα το tovima.gr :
Ο Νικ.Θεοφιλόπουλος
Ο Νικ.Θεοφιλόπουλος

Με τον πρωθυπουργό συναντάται σήμερα, Πέμπτη, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Παπαστράτος κ. Νικ. Θεοφιλόπουλος, για να του ανακοινώσει τα σχέδια της μητρικής Philip Morris για την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων της Παπαστράτος στο Αγρίνιο.

Μετά την απόφαση της πολυεθνικής να απορροφά το 50% της ελληνικής παραγωγής καπνών την επόμενη τριετία, η εταιρεία αποφάσισε να δημιουργήσει στο Αγρίνιο την κεντρική της αποθήκη καπνού για όλη την Ευρώπη, όπως επισημαίνει το Vima.gr.Αυτό σημαίνει ότι από την Αιτωλοακαρνανία θα τροφοδοτούνται οι δραστηριότητες της εταιρείας στην Ευρώπη με 15.000 τόνους καπνού κάθε χρόνο.

Η μεταφορά θα γίνεται με κοντέινερ, είτε μέσω του λιμανιού του Πειραιά είτε οδικώς μέσω Ιταλίας. Υπολογίζεται ότι θα διακινούνται ετησίως περί τα 2.500 κοντέινερ.

Πρόκειται για μια σημαντική απόφαση που θα καταστήσει το Αγρίνιο βασικό κέντρο logistics για τη μεγάλη διεθνή καπνοβιομηχανία, αναγεννώντας τις παλιές καπναποθήκες της Παπαστράτος και προσφέροντας θέσεις εργασίας στην περιοχή αλλά και ευρύτερα στον κλάδο των μεταφορών και logistics

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

  1. ΠΑΝΕ-6

    ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΛΕΨΑΝ ΚΑΙ ΒΙΩΣΙΜΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΙΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.