Παρασκευή, 23 Απριλίου, 2021

Ποιές αλλαγές έρχονται στα capital controls

Ποιές αλλαγές έρχονται στα capital controls

Εκτός απ’ την αύξηση του μηνιαίου ορίου αναλήψεων στα 2.000 ευρώ εξετάζεται το άνοιγμα νέων λογαριασμών όψεως ή καταθετικών με την προσθήκη δικαιούχων.

bbc-kai-capital-contros-cf83cf84ceb7cebd-ceb5cebbcebbceb1ceb4ceb1Έρχονται σημαντικές αλλαγές στα capital controls με την ολοκλήρωση της συμφωνίας για τη β΄ αξιολόγηση, ώστε να δοθεί ανάσα σε πολίτες και επιχειρήσεις.

Στο επίκεντρο είναι η αύξηση του μηνιαίου ορίου αναλήψεων που θα φτάσει σύμφωνα με πληροφορίες από τα 840 ευρώ που είναι σήμερα σε βάθος δύο εβδομάδων στα 2.000 ευρώ το μήνα. Ουσιαστικά πρόκειται για αύξηση του ορίου αναλήψεων από τα 420 ευρώ που είναι σήμερα ανά εβδομάδα στα 500 ευρώ.

Ωστόσο ακόμη δεν έχει δοθεί πλήρες χρονοδιάγραμμα ως προς την αλλαγή αυτή. Μάλιστα εκτός από το κλείσιμο της αξιολόγησης τίθεται, κυρίως από τους εποπτεύοντες μηχανισμούς των τραπεζών και το ζήτημα της εκροής καταθέσεων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Ειδήσεις” εκτός απ’ την αύξηση του μηνιαίου ορίου αναλήψεων στα 2.000 ευρώ εξετάζεται το άνοιγμα νέων λογαριασμών όψεως ή καταθετικών με την προσθήκη δικαιούχων, αλλά και η ενεργοποίηση αδρανών λογαριασμών.

Εξετάζεται παράλληλα η αύξηση του ποσοστού ανάληψης μετρητών που επιστρέφουν στις τράπεζες από το 30% που είναι σήμερα στο 60%, αλλά και να αυξηθεί το ποσό μεταφοράς κεφαλαίων προς το εξωτερικό από τα 1.000 ευρώ που είναι σήμερα στα 2.000 ευρώ για κάθε πελάτη ανά μήνα.

thetoc.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. ΤΑΚΗΣΙ

    ΚΑΛΑ ΑΥΤΟΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΕΧΕΙ ΜΑΓΑΖΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΕΛΑΤΕΣ; ΚΑ Ι ΜΑΣ ΒΡΙΖΕΙ; ΟΝΤΩΣ πόσα κιλά Μ@Λ@ΚΕΣ είμαστε;;; ΠΟΥ ΨΩΝΙΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΤΟΥ!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.