Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου, 2020

Ποιοί καραμανλικοί ίδρυσαν νέο «ριζοσπαστικό» πολιτικό κόμμα

Ποιοί καραμανλικοί ίδρυσαν νέο «ριζοσπαστικό» πολιτικό κόμμα

duo-karamanlikoi-idrusan-neo-politiko-rizospastiko-komma.w_lNέος πολιτικός φορέας, ανήμερα της επετείου της εκλογικής νίκης του Κώστα Καραμανλή ιδρύθηκε από δυο καραμανλικούς πρώην υπουργούς και βασικά στελέχη της άλλοτε δυνατής ομάδας των λοχαγών.

Το όνομα του φορέα είναι Δίκτυο Ελλήνων Ριζοσπαστών και πρωτεργάτες είναι ο Σάββας Τσιτουρίδης και ο Νίκος Τσιαρτσιώνης που δηλώνουν πως η κίνησή τους έγινε συμβολικά στις 7 Μαρτίου 2004, ημέρα εκλογικής νίκης της ΝΔ με αρχηγό τον Κώστα Καραμανλή.

Σύμφωνα με την ιδρυτική διακήρυξη το Δίκτυο είναι ένας φορέας που συστήνεται με στόχο την ενεργή και ουσιαστική συμβολή, σε μια ανοικτή κι οργανωμένη διαβούλευση, για την κατάρτιση ενός Εθνικού Σχεδίου υπέρβασης της βαθιάς και πολύπλευρης κρίσης και ανασυγκρότησης της χώρας με βάση τη λογική και το ρεαλισμό.

Ακόμη αναφέρεται ότι «λειτουργούμε θετικά και χωρίς ανταγωνισμούς με κομματικούς οργανισμούς ή άλλες πρωτοβουλίες που κάνουν συναφείς διαπιστώσεις κι έχουν παραπλήσιους προβληματισμούς κι ανησυχίες με τους δικούς μας».

Σημειώνουν επίσης ότι «θα είμαστε παρόντες με τις ιδέες, τις θέσεις και τις προτάσεις μας σε όλα τα ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών, της οικονομίας και της κοινωνίας στην Ελλάδα, στην υπόλοιπη Ευρώπη και στον κόσμο».

thetoc.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.