Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου, 2020

Πήλινες φωλιές για χελιδόνια από το εργαστήρι “Παναγία Ελεούσα”

 ERG_8706

Τη Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016,στην Α΄ Εκπαιδευτική Μονάδα του Εργαστηρίου «Παναγία Ελεούσα» στο Μεσολόγγι,κατασκευάστηκαν πήλινες φωλιές για τα χελιδόνια. Η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία και ο Φορέας Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου πήραν  την πρωτοβουλία να επιλέξουν το Εργαστήρι «Παναγία Ελεούσα» και συγκεκριμένα το τμήμα Κεραμικής για την κατασκευή των πήλινων φωλιών.

Η ανακοίνωση του Παναγία Ελεούσα: 

Τη Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016, στην Α΄ Εκπαιδευτική Μονάδα του Εργαστηρίου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ» στο Μεσολόγγι, πραγματοποιήθηκε μια πολύ σπουδαία και καινοτόμα δράση. Η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία και ο Φορέας Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου είχαν την εξαιρετική πρωτοβουλία να επιλέξουν το Εργαστήρι «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ» και συγκεκριμένα το τμήμα Κεραμικής για την κατασκευή πήλινων φωλιών για τα χελιδόνια. Στα πλαίσια της δράσης αυτής, εκπρόσωποι των Ορνιθοπαρατηρητών Μεσολογγίου και στελέχη του Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου, επισκέφθηκαν το Εργαστήρι μας στο Μεσολόγγι και αφού έγινε μια παρουσίαση σε βίντεο με τίτλο ¨Τα Χελιδόνια της Ελλάδος¨ και μια προβολή φωτογραφιών από τα πουλιά του Εθνικού Πάρκου, στη συνέχεια, οι εκπαιδευόμενοι νέοι του τμήματος Κεραμικής του Εργαστηρίου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ» κατασκεύασαν με πηλό  από μία χελιδονοφωλιά ο καθένας, υπό την συνεχή επίβλεψη και καθοδήγηση των υπευθύνων, για τα χελιδόνια που θα επισκεφθούν τον τόπο μας. Όταν οι φωλιές αυτές στεγνώσουν και είναι έτοιμες, θα τοποθετηθούν στο Ναυταθλητικό Κέντρο του Εργαστηρίου μας που βρίσκεται στο Λιμάνι Μεσολογγίου.

     Η Πρόεδρος και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Εργαστηρίου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ» συγχαίρουμε τους δύο Φορείς για την πρωτοβουλία τους αυτή και τους ευχαριστούμε θερμότατα για την άψογη παρουσία τους, τη συνέπεια και τη συνεργασία τους με τους εργαζόμενους και τους εκπαιδευόμενους νέους μας, οι οποίοι ενθουσιάστηκαν και ενθαρρύνθηκαν με τη δράση αυτή. Ευελπιστούμε και στο μέλλον να υπάρξει συνέχιση αυτής της συνεργασίας με τέτοιου είδους δράσεις, επαφής με τη φύση, που βοηθούν στην ψυχική ανάταση των ατόμων με νοητική υστέρηση και συνοδές αναπηρίες και ανεβάζουν το δείκτη ποιότητας ζωής τους. ERG_8683

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.