Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου, 2021

Ποιό αίτημα έθεσε στην Σταρακά ο Μητροπολίτης

Ποιό αίτημα έθεσε στην Σταρακά ο Μητροπολίτης

Ζήτησε την επισκευή του οδικού δικτύου προς τον Ιερό Ναό του Αγίου Βλασίου στα Σκλάβαινα.

?

Ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς συναντήθηκε σήμερα τόσο με την Αντιπεριφερειάρχη Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά όσο και με τον δήμαρχο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Νίκο Καραπάνο . Οι συναντήσεις έγιναν στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως στο Μεσολόγγι.
Ειδικότερα, με ευκαιρία την πρόσφατη απόφαση αγιοκατατάξεως του Αγίου Βλασίου του εν Σκλαβαίνοις Ακαρνανίας, ο Σεβασμιώτατος προσκάλεσε σε συνάντηση την Αντιπεριφερειάρχη κυρία Χριστίνα Σταρακά ώστε να συζητήσουν τα περί της οργανώσεως και του συντονισμού των απαραιτήτων ενεργειών για την επισκευή του οδικού δικτύου προς τον Ιερό Ναό του Αγίου στα Σκλάβαινα.
Κατά τη συνάντηση, ο Mητροπολίτης ζήτησε τη βοήθεια και συμβολή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος στην προετοιμασία του οδικού δικτύου, ώστε να πραγματοποιηθούν απρόσκοπτα οι εορταστικές και λατρευτικές εκδηλώσεις για την μνήμη του Αγίου Βλασίου, τον Ιούλιο του 2017 στα Σκλάβαινα Παλαίρου Ακαρνανίας.
Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την κυρία Σταρακά για το ενδιαφέρον και τις ευχές της για την αποκατάσταση της υγείας του, μετά την πρόσφατη δοκιμασία που τον ταλαιπώρησε, και την ενημέρωσε σχετικά με την απόφαση της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου να καταχωρήσει στο Αγιολόγιο της Ορθοδόξου Εκκλησίας τα ονόματα του αγίου Βλασίου του Ακαρνάνος και των συνασκητών του.
Η Χριστίνα Σταρακά διαβεβαίωσε τον Σεβασμιώτατο ότι θα μιλήσει με τους αρμόδιους φορείς της Περιφερείας Δυτικής Ελλάδος ώστε να επιτευχθεί με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο το αίτημα του για την επισκευή του δρόμου προς το χώρο του Ιερού Ναού του Αγίου Βλασίου, στα Σκλάβαινα. Για το λόγο αυτό, στη συνάντηση παραβρέθηκε και η κυρία Καραθανάση, διευθύντρια των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας.
Επίσης, σήμερα 21 Οκτωβρίου, ο Μητροπολίτη κ. Κοσμάς δέχθηκε στα Γραφεία της Ι. Μητροπόλεως το Δήμαρχο της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου κ. Νικόλαο Καραπάνο, ο οποίος ευχήθηκε στον Σεβασμιώτατο για την αποκατάσταση της υγείας του, και συζήτησαν θέματα αμοιβαίας συνεργασίας.

?

?

?

?
?
?
?

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.