Δευτέρα, Αύγουστος 19, 2019

Αγρίνιο: Τα πιο νόστιμα τρώγονται… στο Ξυλάκι!

Ναι, λίγο πολύ όταν ακούμε για «ξυλάκι» το μυαλό όλων μας πάει σε καλοκαίρι και παγωτό… Στο Αγρίνιο όμως, τους τελευταίους μήνες, υπάρχει ένα «ξυλάκι» που το απολαμβάνεις ανεξαρτήτως… εποχής.

Στον αριθμό 38 της οδού Δημοτσελίου άνοιξε τον προηγούμενο Νοέμβριο ένα κατάστημα που πραγματικά έλειπε από την πόλη. Ένα «βρώμικο» καθόλου… βρώμικο, με γεύσεις που αν δοκιμάσεις, κολλάς μια και καλή.

Ο συνειρμός με το ξυλάκι- σουβλάκι γίνεται μοιραία και η πρώτη σκέψη είναι πως πρόκειται για ένα αμιγώς σουβλατζίδικο. Καμία σχέση. Ο Θωμάς Χαλβαντζής σκέφτηκε αυτό το όνομα σε ένα από τα δεκάδες ταξίδια του στην Κρήτη, το κατεξοχήν μέρος που έχουμε- δικαίως- ταυτίσει με το απλό, πλην πεντανόστιμο φαγητό.

Σε ένα μαγαζί λοιπόν με αντίστοιχο όνομα, έφαγε το πρώτο του burger και η ιδέα ήρθε επιτόπου: Το «ξυλάκι» του Αγρινίου θα ταυτιστεί με το πιο νόστιμο, το πιο ζουμερό burger της πόλης. Και τα κατάφερε.

Μια πρώτη ματιά στον κατάλογο σε κάνει να μη ξέρεις ποιο να πρωτοδιαλέξεις: Thebaconburger, thehotburger, thebossburger, thechickenburger , thehangoverburger, (πραγματικά θα σε κάνει να συνέλθεις από την …κρεπάλη) και φυσικά τα κλασσικά cheeseburger και classicburger.

Και δεν είναι μόνο αυτά. Στο «Ξυλάκι» θα βρεις ποικιλία από ιδιαίτερες σαλάτες , ό, τι πρέπει για τους υπέρμαχους του vegetarianism , οι οποίοι βέβαια μπορούν να απολαύσουν και το τέλειο burger με μπιφτέκι λαχανικών. Και το «Ξυλάκι» είναι δυστυχώς από τα ελάχιστα vegetarianfriendlyμαγαζιά της Αιτωλοακαρνανίας…

Τα προϊόντα είναι όλα φρέσκα (ακόμη και οι σως), το κλασσικό μπιφτέκι είναι από 100% μοσχαρίσιο κιμά, ενώ το «grillhouse» που ακολουθεί την επωνυμία του μαγαζιού, δεν είναι τυχαίο. Όλα ψήνονται εκείνη την ώρα στα κάρβουνα, όχι μόνο το κρέας, αλλά ακόμη και τα ψωμάκια που το περικλύουν!

Από τον κατάλογο ξεχωρίσαμε τα spareribs (σιγομαγειρεμένες χοιρινές στηθοπλευρές που συνοδεύεται από πουρέ πατάτας καιγλασέ λαχανικά βουτύρου) και το KingSteak , που είναι όντως …King σε μέγεθος και γεύση.

Αξίζει να δοκιμάστε τα ζυμαρικά του καταστήματος ,τη μεγάλη ποικιλία σε finger foods , ενώ είναι παράδεισος για όποιον αγαπάει την τηγανητή πατάτα, την οποία θα βρείσε πολλές και διάφορες εκδοχές.

Εντάξει, από το «ξυλάκι» δε θα μπορούσε να λείψει το κλασσικό ξυλάκι ή αλλιώς το σουβλάκι, ο παραδοσιακός «έρωτας» του Έλληνα. Χοιρινό ή κοτόπουλο, είναι απίστευτα ζουμερό και συνοδεύεται με τηγανιτές πατάτες και πιτάκι ψημένο κι αυτό στα κάρβουνα ή για όποιον προσέχει λίγο παραπάνω, με ζουμερά ψητά λαχανικά.
Ποιος κρύβεται όμως πίσω από το ιδιαίτερο – για τα δεδομένα της πόλης- μενού; Είναι η Γωγώ Δελλογιάννη που το εμπνεύστηκε, η πρώην παίκτρια του masterchefκαι πλέον youtuber, με την ταβέρνα biosστο Μεταξουργείο, που έχει κερδίσει τα τελευταία χρόνια τους λάτρεις του φαγητού με την απλότητα και την … τρέλα της! Η Γωγώ Δελογιάννη βοήθησε στο στήσιμο του μαγαζιού και έβαλε την πινελιά της από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο από τα πεντανόστημα πιάτα που θα απολαύσετε στο «Ξυλάκι».

Όποιος διαβάζει αυτές τις γραμμές και είχε στο παρελθόν την τύχη να δοκιμάσει έστω και μία φορά τις συνταγές της Γωγώς, τώρα ξέρει ποιο είναι το μαγαζί του στο Αγρίνιο.

Οι λάτρεις των ‘80sταινιών και γνώστες της τότε Αμερικάνικης κουλτούρας, πριν δοκιμάσουν τα πιάτα , το πρώτο που θα προσέξου νείναι σίγουρα το στυλ του μαγαζιού. Η γωνία εκείνη που θυμίζει κλασσικό αμερικανικό ρεστοράν ,κάτι σαν ένα «kosher-style delicatessen», σε κάνει να τη χαζεύεις για ώρα.

Παραγγέλνεις μέσω e-food ή με ένα τηλέφωνο στο 26411 41 326 και 26410 22 000, ή απλά τρέχεις στη Δημοτσελίου 38 και… καλή όρεξη.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.