Πέμπτη, 4 Μαρτίου, 2021

Ποιών σχολείων του Αγρινίου προωθείται η ενεργειακή αναβάθμιση

Ποιών σχολείων του Αγρινίου προωθείται η ενεργειακή αναβάθμιση

Tην ενεργειακή αναβάθμιση οκτώ σχολικών μονάδων (τριών ουσιαστικά σχολικών συγκροτημάτων) του Αγρινίου θα επιδιώξει η δημοτική αρχή καταρτίζοντας σχετική πρόταση η υποβολή της οποίας εγκρίθηκε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Η πρόταση της ανταποκρίνεται στην πρόσκληση του προγράμματος που αφορά την «προστασία του περιβάλλοντος – μετάβαση σε μία οικονομία φιλική στο περιβάλλον» (ΕΤΠΑ) του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα». Η πρόσκληση αφορά ενεργοβόρα κτίρια δημοσίων υποδομών πλην Υγείας. Δεν περιορίζεται δηλαδή στην Παιδεία ωστόσο η δημοτική αρχή δια στόματος του εισηγητή αρμόδιου αντιδημάρχου Νίκου Γκρίζη επισήμανε πως είναι «πολιτική» η επιλογή της να προτείνει σχολεία καθώς δίνει προτεραιότητα στην Παιδεία.

Με αυτό το σκεπτικό απάντησε εξάλλου στις ενστάσεις που διατύπωσε ο ανεξάρτητος σύμβουλος Κ. Ρόκος που υποστήριξε πως άλλα δημόσια κτίρια είναι περισσότερο ενεργοβόρα και ο οποίος ρώτησε και το ποια ήταν τα κριτήρια της επιλογής κτιρίων .

Ο κ. Γκρίζης εξάλλου απεδέχθη πως και άλλα σχολεία αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα αλλά τόνισε πως η επιλογή δεν έγινε αυθαίρετα αλλά με βασικό κριτήριο το μαθητικό δυναμικό που στα εν λόγω σχολεία είναι μεγάλο. Με αυτό τον τρόπο απάντησε στον σύμβουλο της παράταξης «Ανατροπή Τώρα» Στ. Καμμένο που ρώτησε εάν ζητήθηκε η γνώμη της αρμόδιας σχολικής επιτροπής. Ο αντιδήμαρχος είπε πως τα κτίρια αυτά είναι πολλών ετών, γερασμένα και κοστοβόρα ενώ διαβεβαίωσε   τον σύμβουλο Στ. Μερμίγκη πως τα σχολεία που προτείνονται διαθέτουν πολεοδομική άδεια.

Η επιδιωκόμενη ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων προβλέπει θερμομόνωση , αντικατάσταση κουφωμάτων, συστημάτων ψύξης – θέρμανσης και φωτισμού κ.α. Η πρόταση αφορά το συγκρότημα των 11ου & 17ου Δημοτικών σχολείων και 11ου Νηπιαγωγείου,
του 3ου Γενικού Λυκείου, του 2ου και 6ου Γυμνασίων, του 5ου Γενικού Λυκείου και του 2ου Επαγγελματικού Λυκείου.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.