Δευτέρα, Μάιος 20, 2019

Πήρε τον δρόμο της η Ολυμπιακή Φλόγα

olympiaki-floga_tos Σήμερα Τρίτη 24/10/2017 πραγματοποιήθηκε στην Αρχαία Ολυμπία η επίσημη τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους 23ους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες «ΠιονγκΤσανγκ 2018», παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, του Προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας Μπαχ και του Πρωθυπουργού της Νότιας Κορέας Λι Νακ Γιον.

Λίγα λεπτά μετά το μεσημέρι η  Πρωθιέρεια στην Τελετή  Κατερίνα Λέχου με τη δύναμη των αχτίδων του ήλιου και τη βοήθεια του κατόπτρου άναψε την Ολυμπιακή Φλόγα και λίγο αργότερα τη μεταλαμπάδευσε στη δάδα στον πρώτο Λαμπαδηδρόμο τον Απόστολο Αγγέλη , με τον οποίο αρχίζει η Λαμπαδηδρομία. Τις χορογραφίες έχει εμπνευστεί η Αρτεμις Ιγνατίου σε μουσική του Γιάννη Ψειμάδα.

Συνολικά το Ολυμπιακό φως θα διανύσει στην Ελλάδα 3.000 χιλιόμετρα, θα περάσει από 43 και πλέον πόλεις, ενώ θα συμμετάσχουν 500 και πλέον λαμπαδηδρόμοι.

Δείτε φωτογραφίες των συντελεστων αλλά και της διαδίκασίας λίγο πριν την παράδοση της φλόγας στον πρώτο Λαμπαδηδρόμο τον Απόστολο Αγγέλη καθώς και την μεταλαμπάδευση σε πολλούς νέους που με μεράκι και αγάπη συμμετείχαν στο μεγάλο ταξίδι της φλόγας.

www.iliaoikonomia.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.