Δευτέρα, 12 Απριλίου, 2021

Πιστοί υποστηρίζουν πως δάκρυσε η εικόνα της Παναγίας στην Ι.Μ. Δρυμοναρίου Βάλτου

Πιστοί υποστηρίζουν πως δάκρυσε η εικόνα της Παναγίας στην Ι.Μ. Δρυμοναρίου  Βάλτου

Πιστοί υποστηρίζουν πως δάκρυσε η εικόνα της Παναγίας στην Ι.Μ. Δρυμοναρίου Φλωριάδας Ορεινού Βάλτου. Αναφέρει το sociologyalert.blogspot.com:

Το Σάββατο 20 Ιουλίου 2019, τελέστηκε 40ήμερο μνημοσυνο στην Ιερά Μονή Δρυμοναρίου, που είναι αφιερωμένος στην Κοίμηση της Θεοτόκου στην Φλωριάδα Βάλτου Αιτωλοακαρνανίας.)

Πολλοί παρευρισκόμενοι πιστοί παρατήρησαν την ροή ενός υγρού από το βρέφος που συμβολίζει την ψυχή της Παναγίας μας και κρατάει στα χέρια Του ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός στην εικόνα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες οι παρευρισκόμενοι είχαν καθαρίσει αυτό το υγρό νωρίτερα όταν η Θεία Λειτουργία ήταν σε εξέλιξη αλλά εμφανίστηκε πάλι μετά από λίγα λεπτά.
Όταν δε πριν αποχωρήσουν οι πιστοί εξέτασαν πάλι την εικόνα, και ενώ είχε καθαριστεί ξανά από την ροή του υγρού, βρέθηκαν προ ενός ακόμη θαυμαστού σημείου: η ροή του υγρού είχε αλλάξει προέλευση και γινόταν πλέον από το πρόσωπο της Παναγίας μας!

Υπάρχουν μάλιστα μαρτυρίες κατοίκων σύμφωνα με τις οποίες το θαυμαστό αυτό σημείο της είχε παρατηρηθεί και λίγες μέρες νωρίτερα αλλά δεν αναφέρθηκε.
Ένας πιστός που ψηλάφησε με το χέρι του το υγρό μας είπε ότι η υφή του ήταν απαλή, ενώ ήταν άοσμο και στέγνωνε κατευθείαν στο χέρι.

Φωτογραφικά τεκμήρια δεν υπάρχουν.

Η Ιερά Μονή Δρυμοναρίου δεν έχει δική της αδελφότητα.

Τελούνται μόνο περιστασιακά Θείες Λειτουργίες και μνημόσυνα.
Μία φορά το χρόνο, ανήμερα του εορτασμού της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου (15 Αυγούστου) γίνεται πανηγυρικός εορτασμός με Θεία Λειτουργία και παραδοσιακούς χορούς από τα χορευτικά τμήματα πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής της Φλωριάδας.
Ενώ την παραμονή της εορτής τελείται εσπερινός.

sociologyalert.blogspot.com:

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.