Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου, 2021

Πλατεία αφιερωμένη στο…άγνωστο ΚΑΦΑΟ!

Πλατεία αφιερωμένη στο…άγνωστο ΚΑΦΑΟ!

18641409_120332001004363877_374313795_o

Επισκέπτης του agrinionews.gr μας θυμίζει παλαιότερη αναφορά του site στην μικρή πλατεία Μπολόνιας, στη συμβολή των οδών Μακρή, Εφέσου, Σόλωνος, Αποστόλου Παύλου και Μακρυγιάννη,  στην οποία είχε απομείνει το κουφάρι από ένα παλιό περίπτερο.
Όπως παρατηρεί ο αναγνώστης, εκείνες οι αναφορές είχαν προκαλέσει άμεσα εργασίες αποξήλωσης του κουφαριού, καθαρισμού της πλατείας και φύτευσης. Όλα πήγαιναν καλά λοιπόν μέχρι που τις τελευταίες μέρες στην ίδια τοποθεσία έκανε εργασίες ο ΟΤΕ για εγκατάσταση καλωδίου οπτικών ινών και νέων κουτιών (τα λεγόμενα ΚΑΦΑΟ).
Διαπιστώθηκε τότε ότι στο σημείο που υπήρχε το κουφάρι από το περίπτερο και με τόσο κόπο αποκαταστάθηκε η πλατεία, “φυτεύτηκε” ένα ολοκαίνουργιο ΚΑΦΑΟ. Ρώτησε το συνεργείο ο αναγνώστης μας και του απάντησαν πως πρόκειται για έργο για λογαριασμό του ΟΤΕ.
«Η πλατεία επομένως μετονομάζεται σε πλατεία ΚΑΦΑΟ! Ρίξτε μια ματιά στις φωτογραφίες. Στην πλευρά της πλατείας που βλέπει στην οδό Μακρή, που ουσιαστικά είναι και η “φάτσα” της πλατείας εγκαταστάθηκε το νέο ΚΑΦΑΟ, με αποτέλεσμα ότι εργασίες είχαν γίνει πριν για την ανάδειξη της πλατείας πλέον να αναδεικνύουν το… ΚΑΦΑΟ!», εξηγεί ο φίλος αναγνώστης.
Και η απορία είναι προφανής: Χάθηκε να το βάλουν στον κάθετο δρόμο ή έστω σε κάποια γωνία; Πραγματικά, πάντως,  σαν μνημείο για το… άγνωστο ΚΑΦΑΟ  είναι!  Να σημειωθεί πως το Αγρίνιο είναι αδελφοποιημένο -από την εποχή του Παναγόπουλου – με την Μπολόνια της Ιταλίας ως πόλεις αντίστασης στους Ναζί, εξ ου και η ονομασία της πλατείας. Στην Μπολόνια υπάρχει μουσείο αντίστασης ενώ στο Αγρίνιο δεν υπάρχει ούτε η παλιά επιγραφή «πλατεία Βολώνιας»!

Γ.Σ.

18641976_120332000944074195_1740059935_o

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    ΟΤΕ πρώην “προστάτης”=ντ****τζης του ελληνικού κράτους.
    Έχει ιδιωτικοποιηθέι αλλά συνεχίζει να έχει συμπεριφορά ντ****τζη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.