Πέμπτη, 19 Μαΐου, 2022

Πλεύρης: Κανονικά τα πρόστιμα στους άνω των 60 ετών από αύριο, πότε θα αρθούν τα μέτρα (βίντεο)

Πλεύρης: Κανονικά τα πρόστιμα στους άνω των 60 ετών από αύριο, πότε θα αρθούν τα μέτρα (βίντεο)

Για το διοικητικό πρόστιμο των 100 ευρώ στους άνω των 60 ετών, τα υφιστάμενα μέτρα και την πίεση στο ΕΣΥ μίλησε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης στην τηλεόραση του OPEN, το πρωί της Κυριακής.

«Η βασική αλλαγή που έχουμε από αύριο είναι ότι σε περίπτωση που οι συμπολίτες μας άνω των 60 ετών δεν έχουν εμβολιαστεί, θα τους επιβληθεί διοικητικό πρόστιμο 100 ευρώ τον μήνα», τόνισε με το άνοιγμα της συζήτησης ο κ. Πλεύρης, επισημαίνοντας παράλληλα ότι υπάρχουν και κατηγορίες συμπολιτών μας που εξαιρούνται από τα πρόστιμα.

Λόγοι απαλλαγής από τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Όσοι έχουν νοσήσει και για διάστημα 180 ημερών από τη νόσηση
Όσοι έχουν κάνει αίτηση εμβολιασμού κατ’ οίκον και δεν έχει γίνει ακόμη εμβολιασμός
Όσοι έχουν εμβολιαστεί στο εξωτερικό. Η καταχώρηση του εμβολιασμού τους γίνεται μέσω της ιστοσελίδας anagnorisi.emvolio.gov.gr
Όσοι έχουν αποδεδειγμένους λόγους υγείας που εμποδίζουν τη διενέργεια του εμβολίου. Αρμόδιες για τη λήψη της απόφασης απαλλαγής από την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού είναι οι τριμελείς επιτροπές σε κάθε Υγειονομική Περιφέρεια. Η υποβολή των αιτήσεων απαλλαγής από τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για ιατρικούς λόγους έγινε έως τις 14 Ιανουαρίου 2022.
Οι αιτήσεις απαντώνται εντός αποκλειστικής προθεσμίας επτά ημερολογιακών ημερών. Η απόφαση κοινοποιείται µε ηλεκτρονικό τρόπο στον αιτούντα και στον θεράποντα ιατρό. Κατά το χρονικό διάστημα από την κατάθεση της αίτησης µέχρι την έκδοση της απόφασης από την αρμόδια υγειονομική επιτροπή, δεν επιβάλλονται κυρώσεις λόγω µη διενέργειας του εμβολιασμού. Στις 28 Ιανουαρίου θα πρέπει όσοι πολίτες λάβουν απορριπτική απόφαση να έχουν κάνει την πρώτη δόση ώστε να µην καταλογιστεί το πρόστιμο.

Θάνος Πλεύρης: Δεν εξετάζουμε υποχρεωτικότητα σε άλλες ηλικιακές ομάδες

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης μίλησε για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών για τους άνω των 60 ετών που ξεκινά από τις 17 Ιανουαρίου και ξεκαθάρισε πως δεν εξετάζουν περαιτέρω υποχρεωτικότητα.

Ο εμβολιασμός ανέβηκε 10-12% τις τελευταίες εβδομάδες

Για την παράταση των μέτρων και την χαλάρωση τους, αν συνεχίσουμε σε αποκλιμάκωση των κρουσμάτων, μίλησε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης. Επίσης, δήλωσε πως τα μισά περιστατικά στα νοσοκομεία είναι με Όμικρον και τα άλλα μισά με Δέλτα.

Με πληροφορίες από newsbomb

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.