Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου, 2020

Πλήθος κόσμου και παραδοσιακοί χοροί στο κέντρο του Αγρινίου

Πλήθος κόσμου και παραδοσιακοί χοροί στο κέντρο του Αγρινίου

“Πλημμύρισε” από κόσμο το κέντρο του Αγρινίου για μια βραδιά γεμάτη ελληνικούς  χορούς. Όμορφο κλίμα και αισιόδοξη ατμόσφαιρα επικρατεί στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Η εκδήλωση είναι ενταγμένη στο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών που διοργανώνει ο Δήμος Αγρινίου ενώ προηγήθηκε η συμβολική παρέλαση των ελληνικών χορευτικών τμημάτων που διέσχισαν την απόσταση από το Πάρκο έως την Πλατεία Δημοκρατίας


Στην εκδήλωση συμμετέχουν: Χορευτικό τμήμα Δήμου Αγρινίου, Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος «ΑΝΩ ΖΕΡΒΟΧΩΡΙΟΥ ΝΑΟΥΣΑΣ», Λαογραφικός Όμιλος Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου, Πολιτιστικός Σύλλογος «οι Μερακλήδες», Παραδοσιακό Καλλιτεχνικό Εργαστήρι Αγρινίου, Πολιτιστικός Σύλλογος «Τα Μανουσάκια» , Σύλλογος Φίλων Παράδοσης «Οι Ρίζες», Εργαστήρι Λαογραφίας Πολιτισμού και Παράδοσης «Το Χοροστάσι», Παγκρήτιος Σύλλογος  , Σύλλογος Ποντίων «Δ ΨΑΘΑΣ», Σύλλογος Μικρασιατών Προσφύγων  , Πολιτιστικός Σύλλογος «ΖΟΡΜΠΑΣ», Πολιτιστικός και Χορευτικός Σύλλογος « Η Ρούμελη» , Σύλλογος Αγραφιωτών Σαρακατσαναίων.

Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Μαρία Παπαγεωργίου καλωσορίζοντας όλους τους χορευτές δήλωσε :«Απόψε συγκροτήματα της πόλης μας χορεύουν για όλους εμάς και ταυτόχρονα καλωσορίζουν χορευτές από μακρινές χώρες που βρίσκονται στην πόλη μας στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Παραδοσιακών χορών. Είναι μια γιορτή της πολιτιστικής κληρονομιάς και κουλτούρας τιμώντας τα έθιμα που χαρακτηρίζουν τον κάθε λαό».

Πολύτιμη βοήθεια στη διοργάνωση της βραδιάς  παρείχε η Ακτίνα Εθελοντισμού του Δήμου Αγρινίου.

Αύριο Παρασκευή 23 Αυγούστου

Το επίσημο πρόγραμμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών ξεκινά αύριο, Παρασκευή 23 Αυγούστου, με την παρέλαση χορευτικών συγκροτημάτων εννέα χωρών στις 20.00 ενώ θα ακολουθήσουν τα χορευτικά.

300 χορευτές και χορεύτριες από την Ρουμανία, Ιταλία, Βουλγαρία, Σλοβακία, Ισπανία, Πολωνία, Ινδονησία, Κορέα και Κένυα ανταμώνουν σε μια μεγάλη γιορτή της λαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς και παράδοσης.

Αναλυτικά το πρόγραμμα ΕΔΩ

Δείτε φωτογραφίες από τη εκδήλωση που είναι τωρα σε εξέλιξη και την παρέλαση που προηγήθηκε:

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.