Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου, 2021

Πληροφορίες για αποχώρηση της «σοσιαλιστικής τάσης» από τον ΣΥΡΙΖΑ

Πληροφορίες για αποχώρηση της «σοσιαλιστικής τάσης» από τον ΣΥΡΙΖΑ

xrysogonos syriza
Αποχωρεί, σύμφωνα με πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, από τον ΣΥΡΙΖΑ η «σοσιαλιστική τάση». Η σχετική ανακοίνωση αναμένεται να γίνει αύριο σε συνέντευξη τύπου στην οποία θα συμμετέχει ο ευρωβουλευτής Κώστας Χρυσόγονος.

Σημειώνεται ότι η «σοσιαλιστική τάση» θέτει το ζήτημα της συμμετοχής της «εκλογικής βάσης του ΣΥΡΙΖΑ» στην ανάπτυξη της χώρας, ενώ τονίζει ότι «πρέπει να γίνει σεβαστή η εξαγγελία της ιδρυτικής διακήρυξης του 2013 για ένα κόμμα μαζικό και δημοκρατικό» και ζητά «τη διεξαγωγή καταστατικού συνεδρίου μέσα στο 2017 και την αλλαγή του καταστατικού, ώστε να γίνει άμεση εκλογή από τη βάση, με ελεύθερη συμμετοχή, των κορυφαίων κομματικών οργάνων (κεντρικής επιτροπής και προέδρου)».

Σε σχετικό κείμενο επισημαίνει ότι «η βελτίωση του οικονομικού κλίματος και η ισόρροπη παραγωγική ανασυγκρότηση δε μπορεί ποτέ να επιτευχθεί, όταν δεν συμμετέχει στη διαμόρφωση της πολιτικής η πλατιά εκλογική βάση του ΣΥΡΙΖΑ που εκφράζεται μέσα από την πλατιά δημοκρατική παράταξη. Η επιτυχία του κυβερνητικού έργου θέτει ως αναγκαία και ικανή συνθήκη μια διάχυτη δημοκρατία και μια αλληλέγγυα συμμετοχή και ενεργοποίηση όλων των προοδευτικών πολιτών που αποτελούν την εκλογική βάση του κόμματος».

Η τάση επισημαίνει ακόμη ότι είναι «αδικαιολόγητη η καθυστέρηση σε ό,τι αφορά την επένδυση του Ελληνικού, καθώς και την βραδύτητα που παρατηρείται σε άλλες επενδυτικές δράσεις, εξαιτίας γραφειοκρατικών δυσλειτουργιών, αλλά και έλλειψης ανάλογων πρωτοβουλιών από τα αρμόδια Υπουργεία. Επιπρόσθετα, η καθυστέρηση ως προς την αξιοποίηση της περιουσίας των ασφαλιστικών ταμείων επιδεινώνει τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού».

Ακόμη, διαφωνεί με τις αποφάσεις Γαβρόγλου για την σημαία στα σχολεία, κάνει λόγο για «συνεχή φτωχοποίηση του ελληνικού λαού», ενώ τονίζει ότι πρέπει να πέσουν οι τόνοι και να γίνει σοβαρός διάλογος με τους δικαστές και τις δικηγορικές ενώσεις.

Πηγή: thetoc.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.