Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2020

Πληροφορίες για ενδιαφέρον του Κατάρ για το στρατιωτικό αεροδρόμιο Αγρινίου

Την ύπαρξη επενδυτικού ενδιαφέροντος για το στρατιωτικό αεροδρόμιο του Αγρινίου αποκάλυψε προ ημερών το agrinionews.gr.
Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες, το ενδιαφέρον προέρχεται από το Κατάρ που έχει παραλάβει πλήρη φάκελο για τις υποδομές του εν λόγω αεροδρομίου και εξετάζει την περίπτωση του σε συνδυασμό μάλιστα με τη ΝΑΒΙΠΕ Πλατυγιαλίου.
Το θέμα φέρεται να χειρίζεται προσωπικά ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος που βρίσκεται σήμερα στο Κατάρ όπου συναντήθηκε με τον ομόλογό του του Κατάρ Khaled bin Mohammad Al-Attiyah και έχει και άλλες επαφές.

Οι Άραβες τα τελευταία χρόνια έχουν εκδηλώσει  ενδιαφέρον για αξιοποίηση υποδομών της χώρας μας στον τομέα των συνδυασμένων μεταφορών. Υπό αυτό το πρίσμα εξέτασαν περιπτώσεις λιμανιών όπως του Πλατυγιαλίου που έχει βγει στο «σφυρί» από τις ιδιοκτήτριες τράπεζες και αεροδρομίων.

Για την περίπτωση του στρατιωτικού αεροδρομίου Αγρινίου υπήρξαν συγκεκριμένες συζητήσεις και, σύμφωνα με τις πληροφορίες του agrinionews.gr, ο υπουργός Άμυνας είχε σκοπό να τις συνεχίσει στη σημερινή του επίσκεψη στο Κατάρ. Επιδιώκει μάλιστα ο Πάνος Καμμένος να αναφερθεί στο θέμα σε επίσκεψη που προγραμματίζει στην Αιτωλοακαρνανία εντός του έτους.
Δεν είναι η πρώτη φορά βέβαια που το Κατάρ εμπλέκεται σε επενδυτικά σενάρια στην Αιτωλοακαρνανία. Κανείς δεν ξεχνάει το φιάσκο της «πράσινης επένδυσης» που προωθούσε στο Πλατυγιάλι η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου με την κυβέρνηση του Κατάρ που προέβλεπε τη δημιουργία θερμοηλεκτρικού σταθμού ισχύος 1.100 MW, στον οποίο θα χρησιμοποιούνταν ως καύσιμο υγροποιημένο αέριο LPG. Τα πετροδόλαρα τότε όμως δεν εμφανίστηκαν ποτέ…
Βέβαια δεν ήταν η μοναδική επένδυση που εξαγγέλθηκε και δεν υλοποιήθηκε. Συνέβη πολλές φορές και είναι λογικό οι Αιτωλοακαρνάνες να είναι δύσπιστοι στις σχετικές πληροφορίες.

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Γρηγόρης

    Θα υπάρξει πολλαπλό ενδιαφέρον αν συνδεθεί το αεροδρόμιο (δηλαδή το Αγρίνιο …) απευθείας με το Πλατυγυάλι, με ένα οδικό άξονα …. Αυτό είναι και το ΜΟΝΑΔΙΚΟ έργο που θα δώσει γρήγορη αναπτυξιακή προοπτική σε αυτόν τον τόπο …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.