Σάββατο, 6 Μαρτίου, 2021

Πληρώνουν Παναιτωλικός και Παναθηναϊκός για τις φωτοβολίδες

Πληρώνουν Παναιτωλικός και Παναθηναϊκός για τις φωτοβολίδες

Με πρόστιμο θα πληρώσουν Παναιτωλικός και Παναθηναϊκός, τη συμπεριφορά των οπαδών τους στο παιχνίδι του Αγρινίου, που έγινε το απόγευμα της Τετάρτης (30/1), για την εξ’ αναβολής, 15η αγωνιστική της Super League.

Στο 79ο λεπτό οι οπαδοί των δύο ομάδων αντάλλαξαν φωτοβολίδες ενώ το παιχνίδι διεκόπη προσωρινά από τον διαιτητή Βρέσκα.

Ο Πειθαρχικός Κώδικας, στο άρθρο 15, παράγραφο 3,1β. προβλέπει για «ρίψη πάσης φύσεως αντικειμένου στον κυρίως χώρο του γηπέδου ή από μία κερκίδα σε άλλη, ιδιαίτερα πυρσών, φωτοβολίδων, κροτίδων, βεγγαλικών, πυροτεχνημάτων και οποιουδήποτε εν γένει εύφλεκτου υλικού πριν την έναρξη, κατά την διάρκεια ή μετά τη λήξη του αγώνα» πρόστιμο.

Συγκεκριμένα: «Εάν είχε ως αποτέλεσμα την προσωρινή διακοπή ή την προσωρινή αναστολή έναρξης του αγώνα εκ μέρους του διαιτητή, τιμωρείται με χρηματική ποινή από τρείς χιλιάδες ευρώ (3.000) έως σαράντα πέντε χιλιάδες ευρώ (45.000)».

Όλα αυτά βέβαια, υπό την προϋπόθεση ότι το περιστατικό θα έχει σημειωθεί στην έκθεση του παρατηρητή αγώνα ή της Αστυνομίας.

Να σημειωθεί ότι εφόσον μετά την επανέναρξη υπήρχε νέα διακοπή για τον ίδιο λόγο, τότε θα υπήρχε κίνδυνος τιμωρίας και της έδρας για 1-2 αγωνιστικές.

Α.Π.

sdna.gr 

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Σωτήρης

    Πως εισήλθαν στις κερκίδες οι φωτοβολίδες; Μόνες τους; Έλεγχος δεν υπήρχε; Οι φύλακες, οι αστυνομικοί; Αυτοί πότε θα πληρώσουν;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.