Τρίτη, 13 Απριλίου, 2021

Η πλησιέστερη έξοδος του Αγρινίου στη Λυσιμαχία

Η πλησιέστερη έξοδος του Αγρινίου στη Λυσιμαχία

Η Λυσιμαχία υπό άλλες προϋποθέσεις θα μπορούσε να είναι μια λίμνη-προέκταση του Αγρινίου. Το βαλτώδη όμως παράλια της, η αυξομείωση της στάθμης της και φυσικά το ανύπαρκτο οδικό δίκτυο δεν το επιτρέπουν αυτό. Το agrinionews.gr σας παρουσιάζει ένα αφιέρωμα για την πλησιέστερη έξοδο της λίμνης Λυσιμαχίας προς το Αγρίνιο μετά τον οικισμό Λευκά. Απέχει μόλις 7,2 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης.

Η διαδρομή είναι γεμάτη φυσικές ομορφιές αλλά και ιστορικό ενδιαφέρον. Παρατίθονται φωτογραφίες από δύο σημεία που ο κάμπος και οι αγροτικοί δρόμοι καταλήγουν στην όχθη. Είναι τα μοναδικά προσβάσιμα σημεία προς τη λίμνη από την πλευρά του Αγρινίου, διότι η όχθη επί το πλείστον είναι απροσπέλαστη λόγω της πυκνής βλάστησης.  Σε κοντινό σημείο από την εικονιζόμενη όχθη  είχε γίνει το 1825 μία από τις πιο σημαντικές μάχες της Ελληνικής επαναστάσεως για την οποία θα υπάρξει ξεχωριστό αφιέρωμα ( Δείτε εδώ παλαιότερη ανάρτηση : https://www.agrinionews.gr/ki-omos-kapote-dokimi-ypirchan-nisia-opoy-100-ellines-nikisan-3000-toyrkoys/).

Αντίστοιχα διαβάστε παλαιότερο αφιέρωμα του agrinionews.gr σε αντίστοιχη διαδρομή “του νερού και της ιστορίας” προς τη Λυσιμαχία από την πλευρά του Μαύρικα:  https://www.agrinionews.gr/ermitsa-chersonisos-lysimachias-mavrika-agrinio-i-diadromi-tou-nerou-ke-tis-istorias/

Δείτε το αναλυτικό φωτορεπορτάζ.  Ευχαριστούμε τον Χριστόφορο Κωστάκη για τη συνδρομή του σε φωτογραφικό υλικό.

Exif_JPEG_420

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

  1. Avonimos

    Δυστυχώς στην Αιτωλοακαρνανια χρόνια τώρα όλα όσα δεν γίνονται για την ανάδειξη των φυσικών όμορφων τοποθεσιών αλλά μόνο για χάπενινγκ και τσιμέντα. Ο στόλος του Δήμου έχει την διάθεση αλλά χωρίς χρήματα και ανθρώπινο δυναμικό στόχοι 🎯 δεν γίνεται να υλοποιηθούν και να αναδείξουν τον τόπο. Βέβαια στην Ελλάδα επειδή έχουμε, πολλές Μαμές μέχρι να τα εγκρίνουν τίποτα δεν γίνεται. Η τοπικές κοινωνίες δεν ενδιαφέρονται έχουν πέσει σε λιθαργο δεν αντιδρούν γιατί και αυτές έχουν εγκαταληφθει στην έρμη τούτη μοίρα τους! από τους υπεύθυνους των Αθηνών, της ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ😋 που οι πόροι της δεν ξέρουν σε ποια στομάχια καταλήγουν. Η Αιτωλοακαρνανία ο ΜΕΓΑΛΗΤΕΡΟΣ ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ πίσω από τον χάρτη. Οι δε κάτοικοι του κοιμούνται και περιμένουν τον αυτόματο πιλότο να τα βγάλει πέρα. 👏👏👏

  2. Εύη

    Η περιοχή είναι πολύ όμορφη και σε απόσταση αναπνοής από την πόλη.Γιατι δεν έχει αξιοποιηθεί μέχρι τώρα είναι ένα ερώτημα που χρήζει απάντησης. Αν σκεφτεί όμως κανείς ότι η Ιόνια οδός πέρασε σε μεγάλη απόσταση από τον αστικό ιστό και δεν έγινε καμία προσπάθεια διασύνδεσης του Αγρινιου με τον δρόμο , όπως επίσης και καμία διαμαρτυρία από τους πολίτες για αυτό αισχος ,καταλαβαίνει πολλά .Οι πολίτες αντάλλαξαν τον έλεγχο στην εξουσία με μια θεσουλα στο δημόσιο .Η κομματοκρατια έδιωξε από την περιοχή τους ικανότερους ανθρώπους και πίσω έμειναν οι φοβισμένοι και χωρίς ικανότητες.Αν θέλετε η περιοχή σας να προχωρήσει αλλάξτε νοοτροπία . Γιατί αυτός που δεν αλλάζει πεθαίνει!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.