Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου, 2021

Πλήθος κόσμου έψαλλε τα εγκώμια και ακολούθησε τον Επιτάφιο της Παναγίας στο Αντίρριο (video)

Πλήθος κόσμου έψαλλε τα εγκώμια και ακολούθησε τον Επιτάφιο της Παναγίας στο Αντίρριο (video)

Η Εορτή της Κοιμήσεως της Παναγίας ονομάζεται και Πάσχα του καλοκαιριού. Όπως την Μεγάλη Παρασκευή ψάλλουμε τα Εγκώμια στον Επιτάφιο του Χριστού, έτσι κατ’ αντιστοιχία ψάλλουμε και τα Εγκώμια της Παναγίας στον δικό της Επιτάφιο. Η Ακολουθία αυτή έχει τις ρίζες της στα Ιεροσόλυμα, όμως τελείται σε πολλές Ενορίες στην Ελλάδα και τα τελευταία χρόνια και τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στο Αντίρριο.

Την Δευτέρα 13 Αυγούστου το βράδυ, στον Άγιο Νικόλαο Αντιρρίου οι Ιεροψάλτες, οι Ιερής και οι πιστοί έψαλλαν τα Εγκώμια της Παναγίας στον Επιτάφιο της και στη συνέχεια θα πραγματοποιήθηκε περιφορά του επιταφίου της χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ.κ. Ιερόθεου.

Φέτος ήταν ακόμη πιο ξεχωριστή καθώς στην περιφορά του επιταφίου προπορευόταν και η Ιερή εικόνα της Παναγίας Βηματάρισσας που από πέρυσι φιλοξενείται στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στο Αντίρριο. Παρευρέθηκαν εκπρόσωποι της Αστυνομίας, του Λιμενικού σώματος, της Πυροσβεστικής καθώς και ο τέως Δήμαρχος κ. Παπαθανάσης και ο πολιτευτής της ΝΔ κ. Παΐσιος.

Πηγή: nafpaktianews.gr

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο:

Το κήρυγμα του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ναυπάκτου & Αγίου Βλασίου κ. Ιεροθέου:

Περισσότερες φωτογραφίες εδώ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.