Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου, 2020

Πλοιάρια στη λίμνη της Καστοριάς. Στην Τριχωνίδα;

Ψάχνοντας στο διαδίκτυο για περιπτώσεις πλοιαρίων που να κινούνται σε λίμνες, συναντήσαμε την περίπτωση της “Ολυμπίας”. Πρόκειται για το πλοιάριο που κινείται στη λίμνη της Καστοριάς ( Ορεστιάς). Χωράει 150 άτομα και ναυπηγήθηκε το 1965. Πραγματοποιεί μονοήμερες κρουαζιέρες σε αξιοθέατα της περιοχής. Όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων στο site του πλοιαρίου “Στο καράβι «ΟΛΥΜΠΙΑ» κατά τη διάρκεια της περιήγησης μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ η το πότο σας. Το καράβι επίσης, κατόπιν συνεννόησης, σας δίνει την δυνατότητα να πραγματοποιήσετε οποιαδήποτε κοινωνική σας εκδήλωση. Μάλιστα ονομάζει μερικές από αυτές  όπως π.χ. party γενεθλίων και bachelor party, διάφορες συνεστιάσεις για τα μέλη του συλλόγου σας ή για τους καλεσμένους συνεργάτες-επαγγελματίες της επιχείρησης σας, ή ακόμα και για εκπαιδευτικές περιηγήσεις.”

Το ερώτημα που αναπαράγεται η Ολυμπία είναι για να υπενθυμίσουμε αυτή τη δυνατότητα για την Τριχωνίδα. Το ίδιο ισχύει και για άλλες φυσικές οι τεχνητές λίμνες του Νομού. Κάποιοι σχολαστικοί θα βιαστούν να αντιτείνουν ότι μολύνει το περιβάλλον, είναι Natura κτλ. Για παρόμοιους λόγους παρόμοιες προσπάθειες πριν δεκαετίες κόλλησαν στα γρανάζια της γραφειοκρατίας ή αποθάρρυναν τους επίδοξους επενδυτές. Σε αυτό αντιτείνουμε επίσης από την πλευρά μας το γεγονός ότι η λίμνη Ορεστιάς υπάγεται επίσης στη Natura. Μάλιστα η “Ολυμπία” σεβόμενη τους ψαράδες της λίμνης  εξέδωσε τον παρακάτω χάρτη με το δρομολόγιο της στην ιστοσελίδα της karavakikastorias.gr:

Κάντε λοιπόν μια παρόμοια αναγωγή διαδρομής στη λίμνη Τριχωνίδα και αναλογιστείτε την υπεραξία της. Μέχρι τότε ας λύσουμε τα προβλήματα θέλησης που έχουμε κυρίως ως προς το εφαρμοστικό κομμάτι…

Λ.Υ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

  1. Α.Γ.

    Ειμαι και κυνηγος,φυσιολατρης,φιλοζωος. Συμφωνω,ειμαι μαζι σας σε ολα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.